Animale şi păsări au pierit într-un incendiu de gospodărie

Vineri, 15 Octombrie 2021Satu Mare
Sursa Foto: Facebook ISU Satu Mare

Animale si pasari au pierit intr un incendiu de gospodarie | imaginea 1 Marţi, 12 octombrie a.c., în jurul orei 16:30, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Someș” al județului Satu Mare a fost alertat să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case, în localitatea Berveni.

La fața locului s-au deplasat 1 ofițer și 11 pompieri militari, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD cu echipaj de prim-ajutor și o autospecială de primă intervenție și comandă și 8 pompieri voluntari din cadrul SVSU Berveni, împreună cu primarul și viceprimarul comunei.

Ajunse la fața locului, forțele profesioniste au găsit incendiul manifestându-se cu flacără la acoperișul casei și la anexa gospodărească situată în imediata vecinătate. Cauza probabilă de producere a incendiului este jarul sau scânteia provenită dintr-un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Au ars o anexă gospodărească, acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 400 mp, 10 mc de lemn de foc și s-au degradat tavanul, un aragaz de gătit și materialele textile aflate în interiorul casei. O suină și 20 de pui de găină au fost găsiți decedați. Au fost salvate două case de locuit, o șură cu grajd în care se aflau animale și 3 bucăți de butelii cu gaz butan aflate în imediata vecinătate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.