Două case și două anexe au ars violent - Flăcările au fost observate târziu

Marți, 26 Octombrie 2021Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Doua case si doua anexe au ars violent   Flacarile au fost observate tarziu | imaginea 1 Joi dimineaţă, 21 octombrie a.c., un incendiu devastator a izbucnit în localitatea Corni. Alarma a fost dată de o femeie care a anunțat că incendiul a cuprins o casă nelocuită și s-a extins la locuința şi anexele din gospodăria vecină.

Primele echipaje de pompieri care au ajuns la fața locului au observat flăcările, care măsurau peste șase metri, de la o distanță de aproximativ cinci kilometri. Având în vedere suprafața mare incendiată și faptul că vântul bătea cu putere și întreținea arderea, forțele de intervenție au fost suplimentate.

Au acționat la fața locului cinci echipaje din cadrul Detașamentelor de Pompieri Botoșani și Dorohoi, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, un echipaj SMURD, dar și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Corni și Vorona, cu cate o autospecială cu apă și spumă.

Proprietarii uneia dintre case au avut nevoie de îngrijiri medicale, întrucât au suferit atacuri de panică. Aceștia au refuzat transportul la spital. Incendiul a fost localizat și s-a lucrat pentru stingerea focarelor izolate și înlăturarea efectelor. Pompierii au înlăturat pericolul de explozie, dintr-o casă fiind scoase două butelii.

Totul a pornit de la un scurtcircuit. Flăcările au fost observate târziu. Două case și două anexe au ars violent. A treia locuință a fost salvată de pompieri, dar acoperișul a fost afectat parțial. De cinci ore au avut nevoie pompierii militari din Botoșani și Dorohoi, dar și voluntarii din comunele Corni și Vorona, pentru ca flăcările să fie stinse în totalitate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.