Două locuinţe, afectate de incendiu într-o singură noapte

Vineri, 15 Octombrie 2021Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Doua locuinte  afectate de incendiu intr o singura noapte | imaginea 1 Două incendii s-au produs în cursul nopţii de 11 octombrie a.c., primul la o locuință dezafectată situată în comuna Străoane, iar cel de-al doilea la o locuință din comuna Negrilești.

Luni, 11 octombrie a.c., în jurul orei 00:50, trei echipaje, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD din cadrul Staţiei de Pompieri Panciu, au acţionat pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o locuință dezafectată din comuna Străoane.

Focul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza scânteilor purtate de vânt, evacuate de un coş de fum amplasat în gospodăria învecinată, la distanță foarte mică de imobilul care a luat foc. În urma evenimentului, a ars acoperișul locuinței construit din astereală de lemn și învelitoare din șindrilă, azbociment și tablă, pe o suprafață aproximativă de 150 mp.

Totodată, din cauza temperaturii degajate de incendiu, s-au degradat circa 3 mp din baza locuinței învecinate. La intervenție a acționat în cooperare și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Străoane.

Alarma a sunat din nou, în jurul orei 02:00, anunţând producerea unui incendiu la o gospodărie situată în comuna Negrilești. La faţa locului s-au deplasat, în cel mai scurt timp, o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Punctul de Lucru Tulnici, o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Punctul de Lucru Năruja şi o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Stației de Pompieri Vidra.

După mai bine de 5 ore de luptă cu flăcările, forțele de intervenție au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite. În urma evenimentului au ars 150 mp din acoperişul locuinţei, construit din lemn cu învelitoare din tablă, precum și bunurile de uz casnic și gospodăresc aflate în 4 camere și 2 holuri de la etajul locuinței și 2 camere de la parter.

Cauza probabilă care a generat incendiul a fost coș de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile. Din fericire, la niciuna dintre cele două misiuni nu au fost înregistrate victime.

Doua locuinte  afectate de incendiu intr o singura noapte | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.