Incendiu violent la un bloc din Galaţi

Miercuri, 13 Octombrie 2021Galati
Sursa Foto: Facebook ISU Galati

Incendiu violent la un bloc din Galati | imaginea 1 În după-amiaza zilei de joi, 7 octombrie a.c., Detaşamentul de Pompieri Galaţi a fost alertat, la ora 13.20, despre izbucnirea unui incendiu, în strada Castrul Roman, la blocul CFR.

S-au deplasat de urgență trei mașini de stingere, o autoscară mecanică și o ambulanță SMURD, care au intervenit la incendiul care se manifesta cu violență la nivelul unei locuințe și anexele din proximitatea blocului.

Aceste construcții provizorii erau lipite între ele și adăposteau materiale combustibile care creșteau pericolul extinderii si au îngreunat munca pompierilor, in special din cauza buteliilor depozitate. Salvatorii au evacuat o femeie de 38 de ani care suferise un atac de panică si a fost necesară acordarea primului-ajutor de către echipajul SMURD.

In locuința afectată pe o suprafață de 100 mp au ars electrocasnice, o centrală termică, tâmplăria pvc, mobilierul şi un boiler. Au fost de asemenea deteriorate locuințele si anexele altor trei familii. Cauza incendiului este coșul de fum deteriorat, in contact cu materiale combustibile.

Temperaturile au început să scadă, iar frigul își face simțită prezența și în casele noastre!

Exploatarea sistemelor și a mijloacelor de încălzire cu defecțiuni sau fără respectarea măsurilor de prevenire specifice, precum și lăsarea acestora în funcțiune fără supraveghere, generează anual peste sute de incendii la locuințe.

Verificarea, repararea și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii! Este interzisă folosirea sobelor și a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum și aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.