Jurnalul operativ al ISU Ialomiţa - incendii şi accident rutier

Vineri, 15 Octombrie 2021Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Jurnalul operativ al ISU Ialomita   incendii si accident rutier | imaginea 1 - 42 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave; - 19 misiuni de transport persoane confirmate cu COVID-19; - 9 intervenții în sprijinul echipajelor SAJ Ialomița, pentru preluarea unor persoane cu probleme de sănătate; - un accident rutier:

✔️În data de 09 octombrie a.c., două echipaje de salvatori din cadrul Gărzii de Intervenție Țăndărei au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la un accident rutier produs în comuna Movila, în care a fost implicat un autoturism.

Din evenimentul rutier a rezultat o victimă conștientă și neîncarcerată, care a fost monitorizată la locul intervenției, ulterior aceasta refuzând transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului.

  • 5 incendii:

✔️În data de 08 octombrie a.c., salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Fetești au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, produs pe raza municipiului Fetești. Un echipaj de salvatori cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-a deplasat de urgență la locul solicitării. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 300 metri pătrați. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma folosirii intenționate a sursei de aprindere.

✔️În data de 08 octombrie a.c., salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de gunoi menajer, produs pe raza comunei Axintele. Două echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă s-au deplasat de urgență la locul solicitării. A ars gunoi menajer pe o suprafață de aproximativ 200 metri pătrați. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma folosirii intenționate a sursei de aprindere.

✔️În data de 10 octombrie a.c., salvatorii din cadrul Stației de Pompieri Fetești au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, produs pe raza municipiului Fetești. Un echipaj de salvatori cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-a deplasat de urgență la locul solicitării. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 1000 metri pătrați. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de fumatul în locuri nepermise.

✔️ În data de 10 octombrie a.c., salvatorii din cadrul Gărzii de Intervenție Țăndărei au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, produs pe raza comunei Ograda. Un echipaj de salvatori cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-a deplasat de urgență la locul solicitării. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 6000 metri pătrați. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma unui foc deschis în spații deschise.

✔️În data de 10 octombrie a.c., salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de miriște de porumb, produs pe raza comunei Drăgoești.

Un echipaj de salvatori cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-a deplasat de urgență la locul solicitării. Salvatorii au fost sprijiniți și de membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate. A ars miriște de porumb pe o suprafață de aproximativ 100 de hectare. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma folosirii intenționate a sursei de aprindere.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.