O scânteie purtată de vânt a aprins două gospodării

Duminică, 31 Octombrie 2021Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani, SVSU Vlăsinești

O scanteie purtata de vant a aprins doua gospodarii | imaginea 1 Montați la gurile de evacuare ale coşurilor de fum dispozitive de protecţie contra scânteilor!

În lipsa unei astfel de măsuri de siguranță, o scânteie purtată de vânt, evacuată pe un coș de fum aflat la distanță foarte mică de depozitele de furaje, a aprins două gospodării de pe raza comunei Vlăsinești.

Incendiul a fost observat târziu, când flăcările au cuprins peste 160 tone de furaje și un adăpost de animale. Puțin a lipsit să nu mistuie și o casă. S-a întâmplat în după-amiaza zilei de marţi, 26 octombrie a.c.

20 de pompieri militari din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni și voluntari din comună au intervenit, aproape cinci ore, pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor. Pentru a domoli flăcările a fost nevoie de multă apă, cele trei autospeciale de stingere cu apă și spumă fiind alimentate de mai multe ori.

Misiunea pompierilor a fost una de durată, pentru că trebuia verificat fiecare metru pătrat, pentru a elimina riscul de reaprindere. Unul dintre proprietari a rămas fără 25 tone de furaje, celălalt fără 140 tone de nutreţuri și un adăpost de animale de aproximativ 70 metri pătrați. Pompierii au salvat casa și alt depozit de furaje.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.