Panică într-un bloc din Zalău în urma unor degajări de fum

Duminică, 31 Octombrie 2021Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Panica intr un bloc din Zalau in urma unor degajari de fum | imaginea 1 În interval de 72 de ore, personalul din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj a participat la un număr de 46 de misiuni care au cuprins: cazuri de asistență medicală de urgență a persoanelor cu probleme medicale, incendii, evenimente rutiere, acțiuni preventive de informare și alte tipuri de misiuni.

Asanare de muniție neexplodată in pădurea Aghireș

În cursul zilei de duminică, 24 octombrie a.c., ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU “Porolissum” Sălaj a intervenit la o misiune de asanare a muniţiei neexplodate în pădurea din apropierea localităţii Aghireș.

Ajunşi la faţa locului, pirotehniştii au identificat elementul ca fiind un proiectil artilerie calibrul 76 mm. Elementul a fost ridicat, transportat și depozitat în condiții de siguranță pentru a fi distrus ulterior. El a fost descoperit întâmplător de către niște localnici.

În cazul în care descoperiți elemente de muniții neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă.

Panică într-un bloc din municipiul Zalău în urma unor degajări de fum

Sâmbătă dimineața, 23 octombrie a.c., pompierii zălăuani au fost solicitați să intervină la un incendiu izbucnit în interiorul unui apartament dintr-un imobil de pe Bulevardul Mihai Viteazu (zona Sala Sporturilor) din Zalău.

La sosirea forțelor de intervenție, pe scara blocului existau degajări de fum și a fost identificat rapid apartamentul care era sursa acestor emanații. În lipsa proprietarului, pompierii au fost nevoiți să pătrundă în apartament și au găsit o tigaie uitată pe aragaz. Din fericire, nu au înregistrate pagube materiale.

Pompierii sălăjeni vă recomandă ca, în cazul în care mâncarea ia foc într-o tigaie, primul lucru care trebuie făcut este acela de oprire a alimentarării cu gaz/energie electrică a aragazului sau a mașinii de gătit.

Nu trebuie aruncată tigaia pe jos sau pe mobilierul de bucătărie, focul se va stinge dacă este așezat un capac sau un prosop ud peste aceasta. Totuși, dacă incendiul nu poate fi stins de către membrii familiei, trebuie evacuate persoanele din locuință, alertați vecinii și anunțați pompierii profesioniști, urgent la numărul 112.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.