Patru proiectile de artilerie, descoperite de localnici în pădurea Aghireş

Sâmbătă, 09 Octombrie 2021Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Patru proiectile de artilerie  descoperite de localnici in padurea Aghires | imaginea 1 În interval de 72 de ore, personalul din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj a participat la un număr de 37 de misiuni care au cuprins: cazuri de asistență medicală de urgență a persoanelor cu probleme medicale și alte tipuri de misiuni.

Asanare de muniție neexplodată în pădurea Aghireș

În cursul zilei de duminică, 03 octombrie a.c., ca urmare a unui apel la 112, echipa pirotehnică din cadrul ISU “Porolissum” Sălaj a intervenit la o misiune de asanare a muniţiei neexplodate în pădurea din apropierea localităţii Aghireș.

Ajunşi la faţa locului, pirotehniştii au identificat elementele ca fiind patru proiectile artilerie calibru 45 mm. Elementele au fost ridicate, transportate și depozitate în condiții de siguranță pentru a fi distruse ulterior. Ele au fost descoperite întâmplător de către niște localnici.

Pompierii reamintesc că, în cazul în care descoperiți elemente de muniții neexplodate sau luați la cunoștință despre existența lor, trebuie să anunțați de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau inspectoratul judeţean pentru situaţii de urgenţă.

Necurățarea coșului de fum poate produce adevărate tragedii

Sâmbătă seara, 2 octombrie a.c., dispeceratul ISU-Ambulanță a primit un apel prin numărul de urgență 112, care anunța faptul că a izbucnit un incendiu la coșul de fum al unei case din localitatea Panic. Imediat la fața locului s-au deplasat trei autospeciale din cadrul Detașamentului de Pompieri Zalău.

Echipajele au constatat faptul că incendiul se manifesta cu flacără și scântei la partea superioară a coșului de fum și că exista pericol de extindere la casa învecinată. Cauza probabilă de incendiu a fost necurățarea de funingine a coșului de fum. Incendiul a fost lichidat la timp, însă acesta a afectat coșul de fum al imobilului.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.