Proiectile neexplodate, descoperite în timpul unor lucrări

Marți, 26 Octombrie 2021Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Proiectile neexplodate  descoperite in timpul unor lucrari | imaginea 1 Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea a fost solicitată joi, 21 octombrie a.c., să intervină în două misiuni pentru asanarea muniţiei rămase neexplodate.

Astfel, în jurul orei 08:40, în urma unui apel primit prin 112, pirotehniștii au intervenit în satul Feldioara, comuna Tănăsoaia, unde o echipă de muncitori a descoperit în timpul unor lucrări de consolidare a drumului comunal, un proiectil exploziv calibru 130 mm.

În jurul orei 16:10, echipa pirotehnică s-a deplasat în satul Voetin, comuna Sihlea, pentru a ridica 2 proiectile explozive calibru 100 mm, descoperite de un cetățean în timpul unor lucrări agricole. Muniția a fost preluată și transportată în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii.

Proiectile neexplodate  descoperite in timpul unor lucrari | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.