Respect, Plt. adj.-șef Acreței Victor şi Plt. maj. Costachi Cristian!

Sâmbătă, 23 Octombrie 2021Neamt
Sursa Foto: Facebook ISU Neamt

Respect  Plt  adj  sef Acretei Victor si Plt  maj  Costachi Cristian | imaginea 1 Prin apel la 112, în jurul orei 08:25, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui accident rutier pe E 85, la intrarea în comuna Săbăoani. Un autoturism a părăsit partea carosabilă, a lovit un cap de pod, după care s-a răsturnat pe o parte. În urma accidentului rutier, a rezultat o victimă încarcerată, conducătorul autoturismului.

Echipajele de intervenție au acționat pentru descarcerarea unui bărbat de 73 de ani, conștient. Echipajul SMURD TIM a preluat victima, pentru îngrijiri medicale de specialitate și pentru a o transporta la CPU Roman.

Martori la producerea accidentului rutier au fost două cadre de la ISU Neamț: Plt. adj.-șef Acreței Victor și Plt. maj. Costachi Cristian. Victor tocmai ieșise din tura de serviciu, iar Cristian se afla în timpul liber. Niciunul nu a stat pe gânduri.

Au oprit autoturismele și au procedat întocmai așa cum ar fi făcut la serviciu, conform procedurilor de intervenție. Au evaluat starea victimei, au deconectat bornele bateriei și au făcut apel la 112. Ulterior, cei doi colegi au sprijinit echipajele de intervenție sosite la locul producerii evenimentului.

Plt. adj.-șef Acreței Victor este paramedic pe ambulanța SMURD TIM, iar Plt. maj. Costachi Cristian este comandant de echipaj și conducător autospeciale, ambii desfășurându-și activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.

Reprezentanţii ISU Neamţ îşi exprimă sentimentele de mândrie pentru atitudinea pe care au adoptat-o cei doi colegi și crede că spiritul de salvator este o trăsătură caracteristică pompierilor.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.