Respect, Sergent major Petraru Răzvan!

Sâmbătă, 02 Octombrie 2021Neamt
Sursa Foto: Facebook ISU Neamt

Respect  Sergent major Petraru Razvan | imaginea 1 Deprinderile practice de la serviciu fac diferența atunci când este nevoie!

În dimineața zilei de 28 septembrie a.c., prin apel la 112, pompierii nemțeni au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un autoturism din municipiul Piatra-Neamț. Un caz precum multe altele, doar că solicitarea a venit chiar de la colegul lor, Sg. maj. Răzvan Petraru.

Răzvan se afla într-o stație Peco din Piatra-Neamț, așteptând să alimenteze, atunci când a observat fumul ieșit de sub capota unui turism intrat în benzinărie. A coborât din mașină și a evacuat autoturismul din incinta stației fiind ajutat de conducătorul auto și de un angajat al operatorului economic.

În ordinea priorităților și a protocolului care se impune într-o asemenea situație, a reușit lichidarea incendiului (manifestat la compartimentul motor) cu ajutorul stingătorului, iar ulterior a decuplat bornele bateriei.

După toate aceste manevre a efectuat apelul la 112, anunțând incidentul. Echipajul ajuns la locul evenimentului a constatat că incendiul a fost lichidat în întregime de coleg. Sg. maj. Petraru Răzvan este conducător autospecială, în cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra-Neamț, încadrat din anul 2020.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.