Un incendiu violent a distrus o moară şi o gospodărie din apropiere

Marți, 26 Octombrie 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Un incendiu violent a distrus o moara si o gospodarie din apropiere | imaginea 1 Un incendiu a izbucnit în jurul orei 18.19, în localitatea Seaca, județul Olt, la o moară și la o gospodărie din imediata apropiere.

Pentru gestionarea acestei situații de urgență, la fața locului au intervenit forțe și mijloace din cadrul ISU Teleorman, Detașamentul de Pompieri Roșiorii de Vede, cu zece pompieri, două mașini de stingere, o autoscară și o autospecială de primă intervenție și comandă, iar din cadrul ISU Olt au acționat 17 pompieri, cu două autospeciale de stingere, o autoscară, două autospeciale pentru primă intervenție și o ambulanță SMURD.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ trei ore, în limitele găsite, flăcările distrugând moara pe cca. 200 mp, o anexă gospodărească pe o suprafață de 70 mp, acoperișul casei de locuit din apropierea anexei, pe aproape 15 mp, 15 t de grâu, 5 t de lemne de foc, 3 t de tărâțe de grâu și 0,5 t de făină.

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 450 000 de lei, iar cea a bunurilor salvate, reprezentând casa de locuit și celelalte anexe gospodărești, la peste 150 000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul a fost generat de un scurtcircuit electric produs la echipamentul tehnologic al morii. La acest eveniment nu s-au înregistrat victime omenești.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.