Butelia cu defecţiuni ar fi putut să o coste viaţa

Sâmbătă, 20 Noiembrie 2021Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Butelia cu defectiuni ar fi putut sa o coste viata | imaginea 1 NU folosiţi butelii de aragaz fără regulator de presiune, dacă au garnituri deteriorate sau dacă furtunul de cauciuc prezintă porozităţi, crăpături sau deformări. Ignorarea acestui sfat ar fi putut să o coste viața pe o femeie din localitatea Plopenii Mari, comuna Ungureni.

În vârstă de 79 ani, a folosit aragazul, luni dimineață, 15 noiembrie a.c., pentru a încălzi mâncarea, după care a închis gazul doar de la mașina de gătit, nu și de la butelia care prezenta defecțiuni la regulatorul de presiune. Gazul acumulat în încăpere a produs o explozie în momentul în care femeia a aprins becul. Forțele de intervenție au fost chemate de o vecină care a auzit zgomotul deflagrației.

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenție Săveni, cu o autospecială cu apă și spumă, dar și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță. Surprinsă de suflul exploziei, aceasta a suferit arsuri ușoare, dar a refuzat transportul la spital.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.