Incendiu de amploare la hala de producție a unui atelier de prelucrare a lemnului

Marți, 16 Noiembrie 2021Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Incendiu de amploare la hala de productie a unui atelier de prelucrare a lemnului | imaginea 1 Oricât de dificile ar fi misiunile lor, totul e bine când se termină cu bine!

Peste 80 de pompieri militari și civili din cadrul subunităților de intervenție Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc și Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților Brădești, Dealu, Mugeni, Satu Mare, Vlăhița, Zetea, cu 14 autospeciale de stingere, au acționat, vineri, 12 noiembrie a.c., pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de amploare, izbucnit, în jurul prânzului, la hala de producție a unui atelier de prelucrare a lemnului din localitatea Brădești.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat, în interiorul halei de producție, pe o suprafață de circa 700 mp, cu pericol de propagare la alte 2 hale de producție aflate în apropiere. Din fericire, personalul de la locul de muncă s-a autoevacuat în faza inițială a incendiului și nu s-au înregistrat victime.

Intervenția a fost îngreunată din cauza cantității mari de materiale combustibile și a lipsei surselor de apă, alimentarea autospecialelor de intervenţie realizându-se în navetă, de la hidranții cei mai apropiați.

În urma incendiului, au ars: hala de producție, pe o suprafață de aproximativ 700 mp, 60 mc materie primă, 20 mc semifabricate, cca 1000 buc. piese finite, interiorul a 4 autoturisme. S-au degradat: utilaje aflate în hală, instalația electrică, 3 mc cherestea stejar, 5 mc rumeguș și scule.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind scântei mecanice produse de utilaje și sisteme de acționare, ce au dus la aprinderea rumegușului. S-au salvat, în urma intervenției pompierilor, bunuri materiale evaluate la circa 2.000.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aprox. 1.250.000 lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.