Incendiu de proporţii la o gospodărie din localitatea Coteşti

Marți, 09 Noiembrie 2021Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Incendiu de proportii la o gospodarie din localitatea Cotesti | imaginea 1 În perioada sezonului rece, una dintre cauzele producerii a numeroase incendii izbucnite la gospodăriile populației este generată de amplasarea necorespunzătoare ori neprotejarea termică față de materialele combustibile a coșurilor de fum.

Un astfel de eveniment s-a produs vineri dimineață, 5 noiembrie a.c., în jurul orei 06:00, în comuna Cotești. Un apel primit la numărul unic de urgență 112 anunța despre izbucnirea unui incendiu la o locuință situată în satul Budești.

La fața locului s-au deplasat 3 echipaje cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani. La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta la nivelul acoperișului locuinței, cuprinzând o suprafață de circa 300 mp.

Pentru gestionarea situației de urgență, au acționat, în cooperare cu pompierii militari, și pompierii voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Cotești. După aproximativ 3 ore de luptă cu flăcările, echipajele de stingere au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, fiind salvate astfel bunurile din 5 camere de locuit.

În urma producerii evenimentului, a cărui cauză probabilă a constituit-o coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile, au ars: acoperișul construit din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafață de circa 300 mp, bunurile aflate în 3 camere dintr-o anexă alipită cu locuința, precum și 6 cuburi de plastic în care erau depozitate aproximativ 6 t de vin.

În timpul intervenției, paramedicii au acordat primul ajutor calificat unei persoane de sex masculin, în vârstă de 64 de ani, care a suferit atac de panică. Ulterior, pacientul a fost preluat și transportat cu ambulanța SMURD la Unitatea de Primiri Urgențe Focșani.

În acest context, este prioritar ca fiecare cetăţean să conştientizeze importanţa respectării măsurilor de prevenire a incendiilor, în scopul protejării vieţii membrilor familiei sale, precum şi a bunurilor pe care le deţine.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.