Incendiu tragic la Spitalul Judeţean Ploieşti - Doi pacienţi au murit

Sâmbătă, 13 Noiembrie 2021Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

Incendiu tragic la Spitalul Judetean Ploiesti   Doi pacienti au murit | imaginea 1 Joi dimineaţă, 11 noiembrie a.c., pompierii prahoveni au fost în alertă după producerea unui incendiu la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Ploiești.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 20 mp, cu flacără deschisă și degajări mari de fum. În salonul în care se manifesta incendiul se aflau 2 pacienți de 74 și 75 de ani, care din păcate au decedat.

Totodată, în acest salon se aflau o asistentă și o infirmieră care supravegheau pacienții. Infirmiera a fost rănită în urma incendiului, prezentând arsuri şi fiind transportată de urgență la Spitalul Floreasca.

Având în vedere fumul dens degajat pe secția în care se aflau 21 de pacienți, s-a luat decizia evacuării, astfel: 16 la Spitalul Județean Ploiești, 3 au refuzat transportul la spital și cei 2 care au decedat.

La ora 04:36, la nivelul județului a fost pus în aplicare Planul Roșu de Intervenție. La fața locului au fost mobilizate operativ 5 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 1 autospecială de intervenție la accidente colective și calamități, 2 descarcerări, 9 ambulanțe SMURD, 1 ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă și 1 autospecială de grupă operativă cu 68 de pompieri militari.

În sprijin au fost mobilizate 7 ambulanțe SMURD și 7 autospeciale de transport victime multiple de la I.S.U. B-IF. Totodată, în sprijin au acționat 17 echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță, 7 autospeciale cu 27 cadre de la IJJ Prahova și 37 de cadre de la IPJ.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.