Instalarea unui senzor de gaz poate face diferenţa între viaţă şi moarte!

Miercuri, 24 Noiembrie 2021Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Instalarea unui senzor de gaz poate face diferenta intre viata si moarte | imaginea 1 Doi copii au fost răniți, joi, 18 noiembrie a.c., într-un incendiu produs la un apartament situat la etajul II al unui bloc de locuit din municipiul Sibiu, str. Țiglari. Totul a pornit de la acumularea de gaz în apartament și o scânteie a declanșat tragedia.

La fața locului s-au mobilizat prompt pompierii militari, cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 echipaje SMURD, 2 echipaje SAJ precum și forțe IPJ, Eon și Electrica. Cei doi copii, cu arsuri de gradul I și II pe față și pe membrele superioare și alți 2 adulți au fost transportați la spital.

Măsuri de prevenire

Pentru siguranța dumneavoastră și pentru a vă proteja locuința de un posibil incendiu, aveți grijă la modul de exploatare a sistemelor și a mijloacelor de încălzire și respectați măsurile de prevenire a incendiilor.

‼️ Pentru înlăturarea pericolului de explozie sau de incendiu, pompierii vă recomandă:

❌ nu folosiți aparate de utilizare (aragazuri, plite, maşini de gătit etc.) cu defecţiuni sau improvizaţii. Repararea şi întreţinerea acestora să se facă numai prin unităţi autorizate;

❌ nu modificați instalaţiile de gaze fără aprobări legale şi prin intermediul unor persoane neautorizate;

✅ verificați permanent starea furtunurilor flexibile prin care sunt racordate aparatele de utilizare la instalaţia de gaze naturale. În situaţiile în care apar fisuri, crăpături etc. înlocuiți-le cu altele omologate, cu ajutorul persoanelor autorizate.

⚠️ATENȚIE!!! Pentru verificarea etanşeităţii se va utiliza numai soluţie de apă şi săpun.

✅ Reparați și izolați, dacă este cazul, coșurile de fum. Asiguraţi-vă că acestea sunt curățate corespunzător și că jarul sau scânteile din sobă nu pot ajunge pe materialele combustibile din structura acoperișului!

De asemenea, pentru prevenirea intoxicaţiilor cu fum se recomandă montarea detectoarelor de incendiu în locuințe, în vederea semnalizării din timp a utilizatorilor referitor la eventualele acumulări de fum și gaze toxice.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.