Jurnalul operativ al ISU Ialomiţa - Incendii şi alte intervenţii

Marți, 16 Noiembrie 2021Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Jurnalul operativ al ISU Ialomita   Incendii si alte interventii | imaginea 1 În interval de 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 13 evenimente, după cum urmează:

  • 11 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

  • 2 incendii:

✔️ În data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 23.10, salvatorii din cadrul Gărzii de Intervenție Slobozia au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o șiră de coceni depozitați într-o gospodărie din cartierul Bora, din municipiul Slobozia.

Trei echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, s-au deplasat de urgență la locul solicitării. Intervenția promptă a salvatorilor a condus la localizarea incendiului și lichidarea acestuia, salvatorii reușind să stingă focarele și să îndepărteze elementele distruse de foc.

Nu a existat pericol de extindere la casele vecine și nu au existat victime. A ars o șiră de coceni de porumb depozitați pe o suprafață de aproximativ 30 mp și un adăpost improvizat pentru animale pe o suprafață de aproximativ 10 mp. Cel mai probabil incendiul s-a produs în urma folosirii intenționate a sursei de aprindere.

✔️ În data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 23.40, salvatorii din cadrul Gărzii de Intervenție Slobozia au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă a unui cetățean din comuna Reviga.

Trei echipaje de salvatori, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, s-au deplasat de urgență la locul solicitării. Salvatorii au fost sprijiniți și de membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comună. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta atât în interior, cât și la nivelul acoperișului casei.

Intervenția promptă a salvatorilor a condus la localizarea incendiului și lichidarea acestuia, salvatorii reușind să stingă focarele și să îndepărteze elementele distruse de foc. Au ars: aproximativ 100 mp din acoperișul casei, bunuri electrocasnice și mobilierul din interiorul locuinței.

Echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarului în vârstă de 62 de ani, care a suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și feței, ulterior fiind preluat și transportat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unui coș de fum amplasat ori neprotejat termic față de materiale combustibile.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.