Misiune dificilă pentru stingerea unui incendiu la acoperișul unui bloc

Marți, 09 Noiembrie 2021Olt
Sursa Foto: Facebook ISU Olt

Misiune dificila pentru stingerea unui incendiu la acoperisul unui bloc | imaginea 1 Misiune dificilă pentru pompierii Detașamentului Slatina, care au acționat vineri seara, 5 noiembrie a.c., pentru stingerea unui incendiu puternic, izbucnit la acoperișul unui bloc din municipiul Slatina.

La locul evenimentului au fost alocate, progresiv, trei autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție la înălțime, un autocamion de intervenție, un echipaj SMURD, un echipaj CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic și Nuclear) și o autospecială pentru descarcerare. Pe timpul intervenției, preventiv, au fost evacuate 28 de persoane.

Nu au fost înregistrate victime. Misiunea a fost îngreunată de accesul dificil către zona de manifestare a focului, fiind realizate dispozitive de stingere atât prin interiorul blocului, cât și prin exteriorul acestuia, cu ajutorul autospecialei pentru intervenție la înălțime. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ două ore.

În urma incendiului au ars aproximativ 120 de metri pătrați de acoperiș și a fost afectat un apartament de la etajul patru, din cauza apei refulate pentru stingerea focului. În sprijinul pompierilor au acționat și echipaje din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt, Inspectoratului de Poliție Județean Olt și Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.