Misiune pirotehnică în oraşul Panciu - Elemente de muniţie descoperite în albia râului

Joi, 25 Noiembrie 2021Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Misiune pirotehnica in orasul Panciu   Elemente de munitie descoperite in albia raului | imaginea 1 Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea a fost solicitată joi, 18 noiembrie a.c., să execute o misiune pirotehnică în localitatea Panciu, pentru asanarea muniției rămase neexplodate.

Astfel, în jurul orei 11:30, în urma unui apel primit prin 112, pompierii militari pirotehniști au intervenit în orașul Panciu, după ce lucrătorii unei balastiere, în urma unor lucrări de excavare în albia râului Șușița, au descoperit mai multe elemente de muniție.

Echipajul pirotehnic a preluat 2 proiectile perforante, unul de calibru 47 mm, iar celălalt de calibru 85 mm, și 7 proiectile explozive, 1 proiectil de 47 mm, 1 proiectil 76 mm, 1 proiectil 122 mm și 4 proiectile 150 mm. Muniția descoperită, provenită din Primul Război Mondial, a fost preluată și transportată în condiții de siguranță la depozitul special amenajat, în vederea distrugerii.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.