Multiple forţe, angrenate într-o intervenţie dificilă la un incendiu de pădure

Marți, 02 Noiembrie 2021Bacau
Sursa Foto: Facebook ISU Bacau

Multiple forte  angrenate intr o interventie dificila la un incendiu de padure | imaginea 1 Duminică, 31 octombrie a.c., la ora 15:14, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Mr. CONSTANTIN ENE” al judeţului Bacău (ISUJ Bacău) a fost anunţat despre producerea unui incendiu la fondul forestier din comuna Oituz, zona Piatra Şoimului.

Imediat, la locul incendiului s-a deplasat o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă, trei autospeciale de primă intervenţie şi comandă, un vehicul UTV şi o ambulanţă SMURD, încadrate cu 23 de pompieri militari.

Totodată, a fost alertat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Oituz, care a intervenit cu şapte voluntari, precum şi Ocolul Silvic Privat Oituz care a intervenit cu 13 lucrători şi trei autovehicule.

La sosirea la locul evenimentului forţele de intervenţie au constatat că incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 12 hectare, la litieră, cioate şi doborâturi, într-o pădure aflată sub administrarea Ocolului Silvic Privat Oituz (pin – 80%, gorun – 15%, fag – 5%).

Intervenţia s-a dovedit a fi una dificilă din cauza terenului foarte greu accesibil, a diferenţei mari de nivel, a pantei foarte înclinate în zona în care se manifestă incendiul, precum şi din cauza prezenţei elementelor de muniţie rămase neexplodate din timpul conflagraţiilor mondiale.

Astfel, pentru coordonarea acţiunilor de lichidare a incendiului la faţa locului s-a deplasat Grupa Operativă a unităţii alcătuită din cinci pompieri militari, cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

De asemenea, pentru cercetarea, identificarea şi înlăturarea elementelor de muniţie rămase neexplodate, ce pot pune în pericol forţele participante, la locul evenimentului s-a deplasat şi echipa pirotehnică a ISUJ Bacău, cu o autospecilă pirotehnică.

În dimineaţa zilei de 01 noiembrie a.c., s-a realizat schimbul de efective. 25 de salvatori cu 10 mijloace de intervenţie au continuat misiunea de lichidare a incendiului. Din cadrul Ocolului Silvic Privat Oituz, în cursul zilei de luni, au intervenit 10 lucrători, cu trei mijloace, iar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Oituz – patru voluntari, cu un mijloc.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.