O poveste cu final fericit - Un echipaj SMURD a asistat la o naştere

Sâmbătă, 13 Noiembrie 2021Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

O poveste cu final fericit   Un echipaj SMURD a asistat la o nastere | imaginea 1 O poveste cu final fericit s-a produs în judeţul Mureş. Un echipaj SMURD a asistat la o naştere! Anda, Adrian, Robert și Zoltan sunt eroii acestei întâmplări și “moașele” copilului!

Marţi seară, 9 noiembrie a.c., în jurul orei 18.30, un apel la 112 avea să alerteze echipajul SMURD de la Punctul de Lucru Azomureş. O femeie însărcinată în 37 de săptămâni avea nevoie de ajutorul lor. Tânăra era speriată, se afla la prima naștere și acuza dureri foarte mari la fiecare două minute.

Era deja în travaliu, nașterea se putea produce oricând! Nu mai era timp de așteptat! Colegii de la SMURD au început imediat pregătirile necesare nașterii! După aproximativ 20 de minute, băiețelul a venit pe lume.

Paramedicii au acordat primul ajutor calificat atât mamei, cât și copilului, până la sosirea în sprijin a unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean. Cei doi au fost preluați de personalul medical din cadrul Spitalului Județean Mureș pentru investigații medicale amănunțite și îngrijiri de specialitate.

Echipajul de prim ajutor de pe ambulanța SMURD era format din patru paramedici. Trei dintre aceștia, plutonier major Țiboc Adrian, plutonier major Craioveanu Robert și plutonier Lovasz Zoltan fac parte din echipa ISU Mureș, iar plutonier Lefter Anda este din cadrul ISU Timiș și se afla la cursul de formator din cadrul Centrului de Formare Formatori, Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență – ISU Mureș.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.