Pompierii ISU Covasna, în sprijinul colegilor băcăuani pentru stingerea unui incendiu de pădure

Vineri, 05 Noiembrie 2021Covasna
Sursa Foto: Facebook ISU Covasna

Pompierii ISU Covasna  in sprijinul colegilor bacauani pentru stingerea unui incendiu de padure | imaginea 1 Pompieri militari din cadrul ISU Covasna au intervenit în sprijinul colegilor băcăuani, pentru stingerea unui incendiu de pădure izbucnit duminică, 31 octombrie a.c., în localitatea Oituz.

Marţi dimineață, 2 noiembrie a.c., 17 pompieri din cadrul subunităților din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Întorsura Buzăului au plecat spre locul incendiului, cu două autospeciale cu apă și spumă, un microbuz și echipamente de stingere a incendiilor de pădure.

În ziua anterioară, alți 19 colegi au intervenit in sprijinul colegilor din cadrul ISUJ Bacău - Inspectoratul pentru Situații de Urgență al Județului Bacău. Incendiul se manifesta pe circa 12 hectare la litieră, cioate şi doborâturi, într-o pădure aflată sub administrarea Ocolului Silvic Privat Oituz.

Intervenţia s-a dovedit a fi una dificilă din cauza terenului foarte greu accesibil, a diferenţei mari de nivel, a pantei foarte înclinate în zona în care se manifesta incendiul, precum şi din cauza prezenţei elementelor de muniţie rămase neexplodate din timpul conflagraţiilor mondiale.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.