Respect, Narcis, Petre și Vasile - Salvatori în drum spre serviciu!

Marți, 02 Noiembrie 2021Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

Respect  Narcis  Petre si Vasile   Salvatori in drum spre serviciu | imaginea 1 Dacă ați fost vreodată martorii unui accident rutier, știți ce se întâmplă: agitație multă, claxoane, mașini care încearcă să-și facă loc printre alții care s-au oprit doar pentru că “dau live”, ce mai: definiția haosului.

Asta au găsit colegii Narcis, Petre și Vasile pe DN 1, în localitatea Păulești. Erau în drum spre detașamentul Sinaia, intrau de serviciu. La vreo 2 mașini mai în față se vedea agitație și altceva nu putea fi.

Pentru că au fost 3 vehicule implicate, în care erau 10 persoane, agitația era destul de mare. Ei au făcut exact ce fac și atunci când ajung cu autospecialele: au început să evalueze victimele și să le acorde primul ajutor.

Prima victimă pe care au văzut-o sângera puternic din zona capului. Dar fix sub scaun, avea o trusă de prim-ajutor. Cât timp Vasile i-a oprit sângerarea, Petre și Narcis au reușit să scoată șoferul, care a rămas blocat între scaun și bord, apoi au acordat îngrijiri și celorlalte persoane.

În timpul acesta au reușit să apeleze și 112 pentru a-și chema colegii în sprijin. În acea zi și-au început serviciul puțin mai devreme. Dar au ajuns la timp la subunitate și bucuroși că au putut ajuta.

Oameni minunaţi care te ajută să vezi viaţa altfel, care găsesc puterea, oricât de greu le-ar fi, să te mai susţină şi pe tine, care ştiu ce să spună în orice moment, care te liniştesc şi-ţi dau putere, care te fac să vrei să fii ca ei…

Patru persoane rănite – dintre care una blocată în autoturism după un accident rutier produs în data de 25 octombrie a.c., în jurul orei 07.30, pe DN1 în localitatea Păulești, au avut parte de un ajutor din partea a trei pompieri care se deplasau spre locul de muncă, respectiv Detașamentul de Pompieri Sinaia.

Cei trei salvatori, Plt. adj. Ghiţă Vasile, Plt. adj. Neacșu Petre și Plt. maj. Luncă Narcis au făcut echipa bună și au ajutat cele 4 persoane care aveau nevoie de sprijinul lor. Accidentul s-a produs chiar în fața lor, iar anii de experiență și-au spus cuvântul. Au evaluat fiecare ocupant rănit și au scos de îndată unul dintre șoferi care era blocat în autoturism.

În cel mai scurt timp, unul dintre salvatori a anunțat evenimentul la numărul de urgență 112, iar ceilalți doi aveau să continue să acorde asistență medicală persoanelor rănite. Misiunea lor avea sa se termine aici, intervenția fiind continuată de către echipajele SMURD și SAJ sosite la locul evenimentului.

Pentru cei trei niciun efort nu a fost prea mare și cu gesturi simple au ridicat faptele de compasiune la rang de meserie de onoare. Reprezentanţii ISU Prahova le mulţumesc pentru ca nu au uitat, în primul rând, să fie oameni și pe urmă să îşi ajute semenii aflați într-o situație de urgență.

Respect  Narcis  Petre si Vasile   Salvatori in drum spre serviciu | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.