Respect, Plt. adj. Dumitrache Nicolae și Plt. adj. Dinu Ciprian - Doi pompieri cu suflet!

Marți, 02 Noiembrie 2021Prahova
Sursa Foto: Facebook ISU Prahova

Respect  Plt  adj  Dumitrache Nicolae si Plt  adj  Dinu Ciprian   Doi pompieri cu suflet | imaginea 1 Oameni aparent simpli, dar atât de speciali! Incidentele nefericite și misiunile complexe fac parte din rutina salvatorilor, unde de fiecare dată pun toată priceperea și dăruirea pentru a salva vieți.

Doi pompieri cu suflet, Plt. adj. Dumitrache Nicolae și Plt. adj. Dinu Ciprian din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Ploiești se îndreptau către locuință. Au fost martorii unui eveniment rutier produs pe DN1 A, în localitatea Gura Vitioarei. Un autoturism și un camion încărcat cu lemne au intrat în coliziune, iar in urma impactului o femeie a fost rănită.

Salvatorii au părăsit de îndată autoturismul în care se aflau și au făcut ce știau ei mai bine…să facă cinste meseriei pe care o execută cu atâta determinare și curaj. Au imobilizat victima care era semiconștientă, au evaluat-o medical și i-au acordat îngrijiri medicale până la sosirea colegilor care aveau competență să intervină.

Totodată, au asigurat și măsurile specifice în cazul producerii accidentelor rutiere, respectiv balizarea zonei și verificarea bateriei, tocmai pentru a evita producerea unei alte situații de urgență.

Legătura dintre pompieri și misiunea lor este țesută cu un fir puternic, ce nu poate fi rupt, tăiat sau fisurat. Indiferent, unde îi poartă drumul, legătura va rămâne vie și va dăinui chiar și atunci când nu sunt în misiuni.

“Indiferent unde ne aflăm și ce facem este estențial să rămânem oameni, face parte din menirea noastră și nu ne-ar fi lăsat inima să trecem pe lângă ei”, a mărturisit Nicolae. Pe oamenii frumoși suflețește nu îi găsești oriunde, dar îi găsești întâmplător atunci când ai nevoie de astfel de persoane, pe ei nu îi alungă greutățile și rămân acolo unde este nevoie până la final.

Ciprian spune că “fiecare misiune se desfășoară ca pe câmpul de luptă, nu lăsăm pe cineva în urmă, mergem toți doar înainte. Așa a fost și aici, nu puteam pleca știind că viața unui om este pusă în pericol, iar sprijinul nostru îi era de mare folos”.

Reprezentanţii ISU Prahova îşi exprimă mândria faţă de ei și preţuirea pentru munca depusă în sprijinul cetățenilor!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.