87 de misiuni ale pompierilor teleormăneni, în 48 de ore - Accidente rutiere şi incendiu

Miercuri, 01 Decembrie 2021Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

87 de misiuni ale pompierilor teleormaneni  in 48 de ore   Accidente rutiere si incendiu | imaginea 1 În intervalul 23 – 25 noiembrie a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 87 de evenimente, după cum urmează:

🚑 47 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV-2;

🚒 2 accidente rutiere, produse pe raza localităților Dobrotești și Alexandria, în urma cărora au rezultat două victime. La aceste cazuri, pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite, precum și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Cele două evenimente rutiere au rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări;

🧑‍🚒 37 alte misiuni, dintre care: 3 misiuni în cooperare cu personalul medical al SAJ Teleorman pentru recoltarea de probe COVID 19, 3 intervenții în sprijinul personalului medical al SAJ Teleorman pentru preluarea unor persoane supraponderale, cu probleme de sănătate, în vederea transportării acestora la spital, 2 misiuni în cadrul campaniei de vaccinare și 29 de activități de recunoaștere/verificare a secțiilor de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Teleorman, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practicabilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen;

🚒 un incendiu, izbucnit la o casă de locuit din municipiul Alexandria, pe str. Mircea cel Bătrân, acesta fiind localizat și lichidat în limitele găsite de două echipaje de pompieri.

Incendiul a distrus acoperișul locuinței, realizat din astereală din lemn învelită cu plăci de azbociment și țiglă, pe cca. 45 mp, obiectele de mobilier dintr-o cameră de locuit și mai multe materiale textile, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 5000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că focul a izbucnit din cauza jarului căzut dintr-o sobă pe materialele ușor combustibile din apropiere. La acest eveniment nu s-au înregistrat victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.