Atenţie la afumători! Două anexe gopodăreşti au ars în totalitate

Joi, 16 Decembrie 2021Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Atentie la afumatori  Doua anexe gopodaresti au ars in totalitate | imaginea 1 În cursul nopţii de luni spre marţi, 14 decembrie a.c., pompierii militari din cadrul Punctului de lucru Săliște, alături de membrii SVSU Orlat, au intervenit de urgență cu 5 autospeciale de stingere și un echipaj SMURD în localitatea Orlat, strada Victoriei, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la două anexe gospodărești.

La sosirea forțelor, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul comun al celor două anexe (șură și afumătoare). Totul a plecat de la scântei din jarul de la afumătoare, care a ajuns la acoperișul comun al șurii, unde era depozitată o cantitate mare de fân (aproximativ 3 tone). Incendiul a fost localizat și lichidat înainte de a afecta grav și anexele gospodărești ale vecinilor.

Nu au fost semnalate victime, dar pagubele materiale înregistrate au fost următoarele:

  • anexele gospodărești, șura și afumătoare au ars în totalitate, pe o suprafață de aproximativ 300 mp;
  • cca 3 tone de fân;
  • aprox 5 mp din acoperișurile unor șuri aparținând a doi vecini au fost afectate.

𝑴𝒂̆𝒔𝒖𝒓𝒊 𝒅𝒆 𝒑𝒓𝒆𝒗𝒆𝒏𝒊𝒓𝒆 𝒔̦𝒊 𝒂𝒑𝒂̆𝒓𝒂𝒓𝒆 𝒊̂𝒎𝒑𝒐𝒕𝒓𝒊𝒗𝒂 𝒊𝒏𝒄𝒆𝒏𝒅𝒊𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒍𝒂 𝒖𝒕𝒊𝒍𝒊𝒛𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒂𝒇𝒖𝒎𝒂̆𝒕𝒐rilor! În scopul prevenirii unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru ” al judeţului Sibiu reaminteşte cetăţenilor obligativitatea respectării următoarelor norme de apărare împotriva incendiilor:

⛔ se interzice folosirea afumătorilor improvizate ori amplasarea acestora în apropierea clădirilor, în magazii, şuri, remize, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile;

✅ Afumătorile se confecţionează din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile şi se amplasează independent de celelalte construcţii din gospodărie;

⛔ se interzice folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului ori lăsarea deschisă a uşiţelor de curăţare.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.