Foișorul unei familii a luat foc din cauza jarului căzut pe materiale combustibile

Miercuri, 01 Decembrie 2021Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

Foisorul unei familii a luat foc din cauza jarului cazut pe materiale combustibile | imaginea 1 Foișorul unei familii din localitatea Bolintin Deal a luat foc, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 27 noiembrie a.c., cel mai probabil din cauza jarului căzut pe materiale combustibile. Incendiul a izbucnit în anexa în care erau amenajate o sobă cu plită, cuptor și grătar.

Proprietarii au observat incendiul la timp și au sunat la 112. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Aceștia au intervenit rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă.

❗Incendile provocate de jarul căzut din sobă pot fi prevenite, dacă respectați următoarele măsuri:

🗞 nu așezați materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete;

✔ nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;

🪵 nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia;

🧥 nu puneți hainele la uscat, pe sobă;

✔ în timpul funcționării, nu lăsați ușa sobei deschisă;

✔ amplasaţi, în faţa sobelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere;

🔥 focul în sobe nu trebuie lăsat fără supraveghere sau în grija copiilor și trebuie stins înainte de a părăsi locuinţa;

🛏 nu adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă;

✔ depozitați cenuşa şi jarul provenite de la sobe într-un loc special amenajat. Jăratecul nestins nu trebuie aruncat în apropierea casei, a adăposturilor animalelor, a magaziilor de lemne sau de furaje.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.