Incendii şi alte intervenţii

Marți, 07 Decembrie 2021Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Incendii si alte interventii | imaginea 1 În interval de 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

Incendii

La ora 18:02, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Schitu Duca, comuna Schitu Duca, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de furaje. Au ars aproximativ 1,5 tone coceni de porumb și 4 metri liniari gard din scândură. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise și neprotejate corespunzător.

La ora 00:59, echipaje de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos au intervenit în satul Buznea, comuna Ion Neculce, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu la o locuință. Au ars diverse bunuri materiale din 2 camere, un hol și aproximativ 10 metri pătrați din acoperiș. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sobă.

Intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, prim ajutor calificat

Echipajele SMURD au intervenit la 33 de cazuri medicale.

Intervenții/misiuni

Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 50 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.

Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 32 de misiuni de recunoaștere, în vederea constatării eventualelor nereguli organizatorice ce ar putea degenera în evenimente negative, la secțiile de ATI, la spitalele din județul Iași.

Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, un echipaj din cadrul inspectoratului au executat misiunea de transport probe PCR, împreună cu reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean Iași și ai Direcției de Sănătate Publică Iași.

Echipajul C.B.R.N. din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat o misiune de decontaminare a autospecialelor, echipamentelor specifice și al personalului.

Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au intervenit la 2 misiuni pentru deblocarea de uși ale apartamentelor și liftului pentru realizare a accesului echipajelor medicale și acordarea asistenței medicale.

Un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Anastasie Panu, pentru deblocarea unui copil dintr-un autoturism.

Incendii si alte interventii | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.