Incendiu de vegetaţie uscată în Piatra Neamţ

Joi, 02 Decembrie 2021Neamt
Sursa Foto: Facebook ISU Neamt

Incendiu de vegetatie uscata in Piatra Neamt | imaginea 1 Marţi, 30 noiembrie a.c., în jurul orei 22:26, prin apel la 112, pompierii nemțeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în municipiul Piatra Neamț, pe muntele Pietricica.

Incendiul se manifesta cu flacără deschisă pe o suprafață mare, existând posibilitatea propagării la mai multe locuințe, la o mănăstire (Mănăstirea Pietricica) și la fondul forestier (condiții meteo nefavorabile, vânt puternic).

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit forțe și mijloace de la ISU Neamț (Detașamentele de pompieri din Piatra-Neamț, Roman și Târgu Neamț), ISU Bacău, ISU Iași, lucrători de la Direcția Silvică (Ocoalele Silvice de la Vaduri, Gârcina și Roznov), angajați de la Primăria Piatra Neamț (BMSU, Publiserv și Salubritas) și voluntari (printre care și 4 voluntari de la SVSU Negrești).

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 01:20. A ars vegetaţie uscată pe o suprafață de aproximativ 20 ha și a fost afectată o pepinieră. Pe parcursul nopții au rămas pentru supravegherea zonei două echipaje de pompieri, cu două autospeciale de stingere din cadrul Detașamentului Piatra Neamț și 8 lucrători de la Ocolul Silvic Vaduri.

Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire. Forțe și mijloace de la IPJ, IJJ și Poliția Locală au intervenit în sprijinul forțelor de intervenție pentru desfășurarea în bune condiții a misiunii de stingere.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.