Incendiu la o grădiniţă - 25 de preșcolari și cadre didactice s-au autoevacuat

Luni, 27 Decembrie 2021Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Incendiu la o gradinita   25 de prescolari si cadre didactice s au autoevacuat | imaginea 1 Pompierii militari și civili din cadrul Detașamentului Miercurea Ciuc, SVSU Cozmeni și Sânmartin au acționat, marţi, 21 decembrie a.c., pentru stingerea unui incendiu izbucnit la grădinița din satul Ciucani, comuna Sânmartin.

Incendiul a cuprins acoperișul clădirii, suprafața afectată fiind de circa 200 mp. Cei 25 de preșcolari și cadre didactice s-au autoevacuat, în siguranță, până la sosirea echipajelor de intervenție. Având în vedere pericolul reprezentat de posibilitatea prăbușirii acoperișului, s-a acționat din exterior, pe toate laturile clădirii, prin intermediul autoscării mecanice și a dispozitivelor realizate.

Simultan, s-a intervenit și pentru decopertarea acoperișului și crearea accesului către focarele unde se manifesta incendiul. Acțiunile au fost dispuse astfel încât să fie realizată limitarea arderii și protecția clădirii. Au acționat 3 autospeciale de stingere și o autoscară. Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu victime și nu au fost persoane surprinse de incendiu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.