Primul foc în soba nouă a fost și ultimul pentru o familie dintr-un sat botoşănean

Miercuri, 01 Decembrie 2021Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Primul foc in soba noua a fost si ultimul pentru o familie dintr un sat botosanean | imaginea 1 Primul foc în soba nouă a fost și ultimul pentru o familie din satul Străteni, comuna Lozna. Acoperișul clădirii renovate recent, dar și un adăpost de animale s-au aprins, joi dimineață, 25 noiembrie a.c., de la coșul de fum. Puțin după ora 05.00, proprietarii, care dormeau în casă, au fost treziți de zgomotul produs de incendiu și au sunat la 112.

Echipajele de pompieri din cadrul Detașamentului Dorohoi au ajuns imediat la locul evenimentului și au constatat faptul că acoperișul clădirii și un adăpost de animale ardeau ca o torță. Pompierii au intervenit rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă, deoarece casa era la mică distanță.

Pentru siguranța dumneavoastră și pentru a vă proteja casa de un posibil incendiu, aveți grijă la modul de exploatare a sistemelor și a mijloacelor de încălzire și respectați măsurile de prevenire a incendiilor.

Reparați, dacă este cazul, coșurile de fum. Asiguraţi-vă că acestea sunt curățate corespunzător și că jarul sau scânteile din sobă nu pot ajunge pe materialele combustibile din structura acoperișului!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.