Respect, Plutonier adjutant George Oniga!

Joi, 02 Decembrie 2021Bistrita-Nasaud
Sursa Foto: Facebook ISU Bistrita-Nasaud

Respect  Plutonier adjutant George Oniga | imaginea 1 Într-una dintre imagini, printre colegii echipați de intervenție, puteți observa “un civil” prins în febra acțiunii.

De fapt, acesta este Plt. adj. George Oniga, surprins în timpul liber, la accidentul rutier din localitatea Ilva Mică, la mai puțin de 100 de metri de locuința acestuia. Toți vecinii ştiu că este pompier -salvator și a fost sunat de unul dintre ei, să-l cheme în ajutorul tânărului în vârstă 16 ani, încarcerat, ajuns sub o remorcă parcată.

Până la sosirea colegiilor și-a făcut acces în interiorul habitaclului, a stabilizat victima, a comunicat în permanență cu băiatul, pentru a-l ține conștient, până ce salvatorii sângeorzeni au decopertat plafonul mașinii.

“În acele momente este foarte importantă evaluarea preliminară și, încarcerată fiind, să te asiguri că victima nu face mișcări bruște, sub impulsul adrenalinei, să-și complice singură situația”, a explicat George. Sunt ani de zile de când demonstrează mereu cât de dedicat este comunității și Armei sale.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.