Situații de urgență gestionate de pompierii mehedințeni

Joi, 16 Decembrie 2021Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Situatii de urgenta gestionate de pompierii mehedinteni | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au efectuat 38 de misiuni, la sfârşit de săptămână.

Pompierii mehedințeni au acționat pentru acordarea îngrijirilor medicale victimelor a trei accidente rutiere, evacuarea apei din opt locații, stingerea unui incendiu, îndepărtarea unui copac și a unui stâlp stradal, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și pentru acordarea asistenței medicale unui număr de 23 de persoane, care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

De asemenea, pentru a preîntâmpina apariția unor situații de urgență la nivelul unităților spitalicești din județul Mehedinți, cadrele ISU au desfășurat activități de verificare a secțiilor ATI. În perioada 10-12 decembrie a.c., pompierii mehedințeni au intervenit la trei accidente rutiere, în urma cărora opt persoane au primit îngrijiri medicale, șapte dintre acestea fiind transportate la spital de către echipajele SMURD și SAJ.

Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice prognozate de atenționarea meteorologică Cod Galben de ploi, în cursul zilei de duminică, 12 decembrie a.c., echipaje de pompieri din cadrul Detașamentelor Drobeta Turnu Severin și Orșova, dar și Stației Strehaia, au acționat cu ajutorul motopompelor din dotare, pentru evacuarea apei din șapte gospodării, de pe raza localităților: Baia de Aramă, Drobeta Turnu Severin, Mărășești, Plopi, Valea Ursului, precum și din subsolul unui bloc de locuințe din orașul Baia de Aramă.

Situatii de urgenta gestionate de pompierii mehedinteni | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.