Weekend încărcat pentru pompierii ieşeni

Luni, 27 Decembrie 2021Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Weekend incarcat pentru pompierii ieseni | imaginea 1 La sfârşit de săptămână, 17 - 19 decembrie a.c., pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Sturdza” al județului Iași au intervenit la următoarele misiuni:

În data de 17 decembrie a.c., ora 14.00, echipaje de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în satul Hărmăneștii Vechi, comuna Hărmănești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit.

În urma incendiilor au ars elemente ale instalației de încălzire centrală, instalația electrică aferentă șemineului și două canistre de ulei. S-au degradat elementele de tencuială și zugrăveală pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost pierderea calităților fizico-chimice ale conductelor instalațiilor.

În data de 17.12, ora 21:50, echipaje de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în satul Soci, comuna Miroslovești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit.

În urma incendiului au ars 3 metri liniari de grinzi din lemn, 30 de metri pătrați de tavan din scândură, obiecte de mobilier, aproximativ 100 kg de diverse materiale textile. S-au degradat soba cu acumulare de căldură, aproximativ 10 metri pătrați din tavanul de scândură și 40 de metri pătrați de tencuială. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile.

În data de 18 decembrie a.c., ora 00:11, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în șoseaua Bucium, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. În urma incendiului autoturismul a ars în totalitate. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

În data de 18.12, ora 10:43, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în satul Dorobanț, comuna Aroneanu, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit.

În urma incendiului a ars șarpanta acoperișului pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați și s-a degradat termoizolația din vată minerală pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect.

În data de 18.12, ora 12:57, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, Splai Bahlui, pentru stingerea unui incendiu produs pe casa scării al unui bloc de locuințe. Au ars două covoare depozitate pe casa scării și s-a degradat ușa unui apartament. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul.

În data de 18.12.2021, ora 14:27, echipaje de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos au intervenit în satul Crucea, comuna Lungani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit.

În urma incendiului au ars șarpanta acoperișului pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, uși și ferestre, mobilier divers și aproximativ 50 kg de materiale textile. S-au degradat tavanul din lemn pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, ferestre și uși. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.

În data de 18.12, ora 17:52, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Ciurea au intervenit în satul Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la deșeuri menajere. Au ars aproximativ 200 de kg de deșeuri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jocul copiilor cu focul.

În data de 18.12, ora 19:32, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în satul Mogoșești, comuna Mogoșești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit.

În urma incendiului a rezultat o victimă de sex masculin în vârstă de 57 de ani cu arsuri la membrele inferioare și superioare, care a fost preluată de un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași și transportată la spital.

În urma incendiului au ars acoperișul tip șarpantă cu astereala din lemn și învelitoarea din tablă pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, aproximativ 80 kg de diverse obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte, mobilier divers. S-au degradat tavanul pe o suprafață de aproximativ 80 de metri pătrați și tencuiala. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.

În data de 18.12, ora 22:40, echipaje de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în satul Stolniceni-Prăjescu, comuna Stolniceni-Prăjescu, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit.

În urma incendiului a ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 25 de metri pătrați și s-au degradat aproximativ 40 de metri pătrați de plăci din azbociment și zugrăveala pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.

În data de 19.12, ora 02:34, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în satul Probota, comuna Probota, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit.

Au ars aproximativ 60 de metri pătrați din acoperișul confecționat din lemn și învelitoarea din tablă și azbest, diverse produse electrocasnice, diverse elemente de mobilier. S-a degradat zugrăveala din 2 camere pe o suprafață de aproximativ 30 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect.

În data de 19.12, ora 03:13, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în satul Roșcani, comuna Roșcani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu de furaje. Au ars aproximativ 15 tone de furaje. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

În data de 19.12, ora 03:23, echipaje de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos au intervenit în satul Scobinți, comuna Scobinți, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 20 de metri pătrați, toate elementele de mobilier, aproximativ 300 kg de materiale textile, elemente de tâmplărie și documentele personale.

În urma incendiului proprietarul a suferit arsuri de gradul I la nivelul membrelor superioare, iar în urma examinărilor medicale a refuzat transportul la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost mijlocul de încălzire locală nesupravegheat și supraîncălzit.

În data de 19.12, ora 11:03, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Lețcani au intervenit în satul Cogeasca, comuna Lețcani, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit.

Au ars aproximativ 20 de metri liniari de cherestea, 4 grinzi din lemn, termoizolația exterioară pe aproximativ 20 de metri pătrați, diverse geamuri, izolația coșului de fum pe aproximativ 5 metri pătrați. S-au deteriorat termoizolația exterioară pe aproximativ 10 metri pătrați, zugrăveala pereților. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materiale combustibile.

În data de 19.12, ora 15:51, echipaje de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos au intervenit în satul Tansa, comuna Belcești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. A ars vegetația uscată pe o suprafață de aproximativ 600 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.

În data de 19.12, ora 21:31, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, strada Mașinii, pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire dezafectată. Au ars aproximativ 500 kg de deșeuri menajere și mase plastice aflate în interiorul clădirii. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost focul deschis în spații închise.

În data de 19.12, ora 23:17,un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a intervenit în municipiul Pașcani, localitatea Gâștești, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația uscată. Au ars vegetație uscată și mărăciniș pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost foc deschis în spații deschise.

În data de 20.12.2021, ora 03:03, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în satul Frăsuleni, comuna Victoria, județul Iași, pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. Au ars elementele combustibile aflate în componența compartimentului motor. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost de la un cablu electric defect.

Echipajele SMURD au intervenit la 75 decazuri medicale.

Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 30 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.

Echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 45 de misiuni de recunoaștere, în vederea constatării eventualelor nereguli organizatorice ce ar putea degenera în evenimente negative, la secțiile de ATI, la spitalele din județul Iași.

Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje din cadrul unității au participat în sprijinul Direcției de Sănătate Publice Iași la 3 acțiuni de testare și vaccinare a populației contra virusului SARS-CoV-2.

Două echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au intervenit la 2 misiuni pentru deblocarea ușii apartamentelor în municipiul Iași.

În data de 17.12, ora 09:45, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a executat în satul Bălțați, comuna Bălțați, județul Iași, misiunea de distrugere a unui element de muniție rămas neexplodat din timpul conflictelor armate.

În data de 17.12, ora 16:11, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași pentru un transport interspitalicesc al unor echipamente medicale.

În data de 18.12, ora 10:40, Detașamentul 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, str. Basarabi, jud. Iași, pentru transportul unei persoane supraponderale de la un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași la domiciliu.

În data de 18.12, ora 15:20, echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au asigurat măsurile specifice la un accident rutier produs pe raza localității Vlădeni, comuna Vlădeni, județul Iași, în care a fost implicat un autoturism, în urma căruia a rezultat o victimă inconștientă, care a fost preluată de echipajul SMURD TIM și transportată la spital.

În data de 18.12, ora 16:46, un echipaj de intervenție din cadrul Secției de Pompieri Pașcani a asigurat măsurile specifice la un accident rutier produs pe raza satului Valea Seacă, comuna Valea Seacă, județul Iași, unde au fost implicate trei autoturisme, în urma căruia a rezultat o victimă conștientă, care a fost asistată medical de un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași.

În data de 19.12, ora 12:05, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice la un accident rutier produs pe bulevardul Independenței, în municipiul Iași, unde au fost implicate două autoturisme, în urma căruia a rezultat o victimă conștientă, care a fost asistată medical de un echipaj medical al Serviciului de Ambulanță Județean Iași.

În data de 19.12, ora 14:10, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice la un accident rutier produs pe bulevardul Poitiers, în municipiul Iași, unde un autoturism a intrat într-un stâlp de electricitate. În urma accidentului nu au rezultat victime.

În data de 19.12, ora 22:35, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice la o defecțiune a unei instalații interioare de utilizare a gazului natural la o clădire de locuit colectivă aflată în municipiul Iași, strada Lt. Stoicescu. Nu au fost înregistrate victime.

În data de 20 decembrie a.c., ora 00:03, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice la un accident rutier produs în municipiul Iași, strada Cicoarei, fără victime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.