Centrul şi sudul judeţului Hunedoara, afectate de vremea rea

Joi, 20 Ianuarie 2022Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Centrul si sudul judetului Hunedoara  afectate de vremea rea | imaginea 1 Codul roşu de vreme rea a produs efecte, în noaptea de luni spre marţi, 18 ianuarie a.c., în centrul şi sudul judeţului Hunedoara.

Acoperişul unui bloc din Lupeni, cu o suprafaţă de aproximativ 200 mp, a fost dislocat de vânt şi trântit la pământ. Nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale.

Elemente din structura acoperişului au aterizat pe o cale ferată neutilizată şi au avariat un autoturism ce era parcat în proximitatea imobilului. Un echipaj al Gărzii de Intervenţie Lupeni şi membri ai CLSU Lupeni au lucrat pentru segmentarea materialului lemnos din acoperiş şi îndepărtarea tablei.

Circulaţia pe DJ 708 D la Muncelu Mic a fost întreruptă, după ce un copac a fost rupt de vânt. O echipă a Detaşamentului Deva a intervenit pentru segmentarea şi îndepărtarea copacului de pe carosabil. O ambulanţă SAJ a rămasa blocată, ca urmare a ninsorii pe DN 687D, în zona Dăbâca pe perioada unei externări a unui pacient COVID.

Zona înaltă montană a judeţului Hunedoara s-a aflat, timp de mai bine de 6 ore, sub incidenţa avertizării COD ROŞU de fenomene meteo imediate caracterizate de viscol puternic, intensificări de vânt de până la 170km/h, zăpada troienită şi vizibilitate 0 la peste 1800m altitudine.

În situaţia producerii unor fenomene meteo violente este recomandabil să evitaţi deplasările şi să închideţi uşile şi ferestrele. Dacă sunteţi surprinşi afară de vijelie staţi departe de copaci, semne de circulaţie, linii de electricitate şi alte obiecte care pot cădea şi vă pot răni.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.