Evenimente rutiere, incendii și alte tipuri de misiuni

Joi, 20 Ianuarie 2022Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Evenimente rutiere  incendii si alte tipuri de misiuni | imaginea 1 În interval de 72 de ore, personalul din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” al județului Sălaj a participat la un număr de 39 misiuni care au cuprins: cazuri de asistență medicală de urgență a persoanelor cu probleme medicale, evenimente rutiere, incendii și alte tipuri de misiuni.

La sfârșit de săptămână au fost înregistrate cinci incendii astfel: două la case din localitățile Ser (județul Satu Mare) și Huseni, două la coșurile de fum al unor imobile din localitățile Trestia și Almașu, un incendiu la o anexă gospodărească (o șură) din localitatea Bogdana.

Sâmbătă, 15 ianuarie a.c., în jurul prânzului, pompierii Gărzii Nușfalău și ai SVSU Crasna au fost solicitați la un incendiu izbucnit la o casă din localitatea Huseni. Echipajele ajunse la locul solicitării au observat că incendiul se manifesta la încăperea unei locuințe.

În urma evenimentului, două persoane au fost rănite și au fost transportate la UPU Zalău. O persoană vârstnică care prezenta arsuri (bărbat, aproximativ 93 de ani) și care a fost transportată de către elicopterul SMURD, iar cea de-a persoană (un bărbat, aproximativ 51 de ani) a fost transportată de către un echipaj al ambulanței.

Cauza probabilă de incendiu a fost alimentarea defectuoasă cu combustibil (benzină) a unui sistem de încălzire. Au ars piese de mobilier, electrocasnice și alte bunuri din încăpere. Celelalte patru incendii au avut drept cauze probabile efectul termic de la coșurile de fum neizolate față de materiale combustibile sau întreținerea deficitară a acestora prin necurățarea depunerii de funingine.

Vineri seara, 14 ianuarie a.c., la dispeceratul ISU-Ambulanță a fost anunțat faptul că se simte miros de gaz pe holul unui bloc situat pe strada Lt. Col. Teofil Moldoveanu din municipiul Zalău. La fața locului s-a deplasat un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului Zalău, care a asigurat măsurile PSI și un echipaj al distribuitorului de gaze, care a remediat defecțiunea.

Sâmbătă după-masă, 15 ianuarie a.c., dispeceratul ISU-Ambulanță a primit un apel prin numărul de urgență 112 care anunța despre faptul că s-a produs un eveniment rutier în localitatea Tihău. Imediat la fața locului s-au deplasat echipaje din cadrul Secției de Pompieri Jibou.

Pompierii au constatat faptul că autoturismul era răsturnat pe plafon. Persoana implicată a refuzat examinarea și transportul la spital, au fost asigurate măsurile PSI pentru evitarea producerii unui incendiu.

Evenimente rutiere  incendii si alte tipuri de misiuni | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.