Gospodării afectate de flăcări - Loc de joacă incendiat

Luni, 17 Ianuarie 2022Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Gospodarii afectate de flacari   Loc de joaca incendiat | imaginea 1 În cursul nopții de joi spre vineri, 14 ianuarie a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au fost solicitați să intervină la două misiuni de stingere a incendiilor, la Odobești și Focșani.

Astfel, prima misiune a fost anunțată în jurul orei 03:00, semnalând un incendiu la o gospodărie din orașul Odobești. Până la sosirea forțelor de intervenție, flăcările s-au propagat la alte două gospodării. Pompierii militari au intervenit cu 5 echipaje, cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 ambulanță SMURD și 1 autospecială de primă intervenție și comandă.

Totodată, la fața locului au acționat și pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Odobești, cu o autospecială de stingere. După mai bine de 4 ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

În urma evenimentului au fost afectate 3 gospodării. Au ars acoperișurile a două locuințe și trei anexe, cuprinzând o suprafață totală de aproximativ 350 mp, mobilier și alte bunuri de uz casnic. Cauza probabilă a incendiului: coș de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de materialele combustibile. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.


A doua intervenție a mobilizat un echipaj de stingere, după ce un apel la numărul 112 primit în jurul orei 04:20, anunța un incendiu la un spațiu de joacă situat pe str. Ulmului din municipiul Focșani.

Ajunși la locul indicat, pompierii au localizat și au lichidat, în cel mai scurt timp, incendiul ce se manifesta la locul de joacă, pe o suprafață de 6 mp. Cauza probabilă a incendiului: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Gospodarii afectate de flacari   Loc de joaca incendiat | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.