Incendii, accident rutier și alte intervenții

Luni, 17 Ianuarie 2022Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Incendii  accident rutier si alte interventii | imaginea 1 În interval de 24 de ore, echipajele profesioniste ale pompierilor militari teleormăneni au intervenit pentru salvarea vieții, bunurilor materiale și mediului înconjurător în 37 de situații, după cum urmează:

🚑 19 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV-2;

🚒 un eveniment rutier, produs pe DN 52, între localitățile Turnu Măgurele și Prundu, cu două autoturisme implicate. La fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și o ambulanță SMURD, iar din cadrul SAJ Teleorman un echipaj medical.

În cele două autoturisme se aflau două persoane, un bărbat și o femeie, de 23, respectiv 30 de ani, neîncarcerate, conștiente și cooperante, cu atac de panică și contuzii ușoare, motiv pentru care, după acordarea primului ajutor, au refuzat să meargă la spital. Pompierii turneni au continuat misiunea pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, după care evenimentul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări;

🔥 6 incendii, dintre care patru izbucnite la locuințele unor cetățeni din Viișoara, Segarcea Deal, Putineiu și Alexandria și două incendii de vegetație uscată pe raza localităților Videle și Crângu.

La Viișoara, incendiul a fost anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, la ora 17.18, la fața locului deplasându-se rapid pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Piatra, cu o autospecială de stingere.

Focul, care se manifesta mocnit la nivelul acoperișului, cu degajare de fum, pe o suprafață de cca. 10 mp, a fost localizat și lichidat în limitele găsite, după aproximativ o oră. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 3000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 100 000 de lei. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost coșul de fum defect, care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din podul casei (lemn și trestie).

În localitatea Putineiu, la ora 12.59, au fost solicitați să intervină pompierii militari din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta la nivelul acoperișului unei locuințe.

Ajunși la locul evenimentului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, salvatorii au constatat că focul se manifesta la tavanul din scândură de la două camere de locuit și la două grinzi din lemn, cu posibilitatea extinderii și distrugerii întregului imobil.

Militarii au reușit să stingă incendiul în limitele găsite, în aproximativ o oră de intervenție, salvând restul casei de locuit în valoare de aproximativ 100 000 de lei. Pagubele înregistrate au fost estimate la suma de 10000 de lei. Și de această dată, cauza probabilă a acestui eveniment a fost coșul de fum defect.

La Segarcea Deal, tot din cauza coșului de fum, se pare că a izbucnit incendiul de la locuința unui cetățean, în noaptea de vineri, 14 ianuarie a.c., în jurul orei 23.23, când pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 s-a solicitat ajutorul pompierilor militari turneni.

Aceștia s-au deplasat rapid la locul intervenției cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, constatând că flăcările se manifestau la acoperișul locuinței pe aproximativ 60 mp, precum și în interiorul acesteia la nivelul a două camere de locuit, cu posibilitatea extinderii la întregul imobil.

Pompierii turneni au localizat incendiul în limitele găsite, stingerea acestuia fiind realizată după aproape două ore de intervenție. Valoarea pagubelor, reprezentând bunurile electrocasnice din cele două încăperi, mobilierul unei bucătării și acoperișul pe cca. 60 mp, a fost estimată la suma de 20 000 de lei, iar cea a bunurilor salvate, constând în restul casei de locuit și anexele gospodărești din imediata apropiere, la peste 30 000 de lei.

Din primele cercetări efectuate la fața locului, a reieșit că focul a izbucnit la nivelul acoperișului, din cauza unui coș de fum defect, focul propagându-se apoi la tavanul și bunurile din cele două camere. Din fericire, cele două femei care locuiau acolo, de aprox. 60 de ani, respectiv de 25 de ani, au simțit la timp mirosul de fum și au ieșit în siguranță din locuință.

La Alexandria, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unei garsoniere dintr-un bloc de locuințe social, de pe strada Al. Ghica, din oraș.

Incendiul a fost localizat și lichidat în aproximativ 30 de minute, cauza probabilă a acestui eveniment fiind jarul/scânteile de la o țigară nestinsă corespunzător, care au căzut pe materialele textile din locuință.

Din fericire, cei doi minori care se aflau în interior la momentul izbucnirii incendiului, de 14, respectiv 3 ani, au ieșit la timp din locuință, în siguranță. Din fericire, la niciunul dintre incendiile înregistrate în cursul zilei de vineri, 14 ianuarie a.c., nu s-au înregistrat victime omenești.

🚒 11 alte misiuni, dintre care: 2 misiuni în cooperare cu personalul medical al SAJ Teleorman pentru recoltarea de probe COVID 19, 5 activități de verificare a persoanelor carantinate, o misiune de recunoaștere la un operator economic cu aglomerări de persoane și 3 verificări la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Teleorman, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practicabilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.