Incendii, accidente rutiere, salvare de animal şi asanare muniţie

Joi, 27 Ianuarie 2022Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Incendii  accidente rutiere  salvare de animal si asanare munitie | imaginea 1 Pompierii mehedințeni au intervenit, la sfârşit de săptămână, 21-23 ianuarie a.c., pentru stingerea a patru incendii, asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la două accidente rutiere, salvarea unui animal, ridicarea unui element de muniție, deblocarea ușii unui apartament, dar și pentru acordarea asistenței medicale unui număr de 30 de persoane, care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

De asemenea, pentru a preîntâmpina apariția unor situații de urgență la nivelul unităților spitalicești din județul Mehedinți, cadrele ISU au desfășurat activități de verificare a secțiilor ATI.

În dimineața zilei de sâmbătă, 22 ianuarie a.c., echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit pe Calea Cernețiului din municipiu, pentru ridicarea unui element de muniție, descoperit, vineri seara, 21 ianuarie a.c., de către cetățeni.

Pompierii au identificat elementul de muniție rămas neexplodat din timpul conflictelor militare, un proiectil exploziv de calibru 76 mm. Acesta a fost ridicat, transportat și depozitat în condiții de siguranță, în vederea distrugerii ulterioare. Este prima misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, din acest an, efectuată de pompierii mehedințeni.

Duminică-dimineața, 23 ianuarie a.c., două echipaje de pompieri din cadrul Stației Vânju Mare au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Iablanița, comuna Pădina Mare.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta violent în interiorul a trei camere ale casei de locuit, construită din chirpici, dar și la acoperișul aferent acestora, pe o suprafață de circa 80 mp.

Pompierii au localizat și stins incendiul în limitele găsite, reușind să împiedice propagarea flăcărilor la o altă cameră a locuinței și acoperișul aferent acesteia, precum și la un autoturism aflat în apropiere.

Totodată, au înlăturat riscul producerii unei explozii, prin evacuarea a două butelii aflate în interior. La intervenție a participat și un voluntar din cadrul S.V.S.U. Pădina Mare. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric, produs de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.