Incendii, accidente rutiere şi alte situaţii de urgenţă

Vineri, 14 Ianuarie 2022Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Incendii  accidente rutiere si alte situatii de urgenta | imaginea 1 În perioada 07 – 09 ianuarie a.c., pompierii mureșeni au fost solicitați la 149 de intervenții, dintre care – cinci incendii, trei accidente rutiere, trei alte situații de urgență și 138 intervenții SMURD.

Vineri, 07 ianuarie a.c., în jurul orei 21:55, un incendiu s-a produs la o anexă gospodărească, strada Principală. Au intervenit pentru stingerea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin și pompierii din cadrul SVSU Batoș. A ars o anexă gospodărească de aproximativ 15 mp, inecendiul a fost lichidat înainte să se propage la anexele învecinate.

Tot vineri, 07 ianuarie, în jurul orei 22:45, un incendiu a izbucnit la o casă de locuit din localitatea Ghindari, strada Principală. Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata, împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Ghindari și SVSU Sângeorgiu de Pădure.

Ajunși la locul intervenției, pompierii au constatat că arde generalizat o casă de aproximativ 50 mp. Din interior, au fost extrase două persoane de aproximativ 60 de ani. Una de sex masculin cu arsuri pe aproximativ 50 la sută din suprafața corpului și o persoană de sex feminin cu arsuri pe aproximativ 20 la sută din suprafața corpului.

Ambele victime au primit ajutor medical de la echipajul de pe ambulanța SMURD aflată la locul intervenției, după care au fost preluate și transportate la UPU SMURD Târgu Mureș. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: jar căzut din sobă pe obiect combustibil. Circulația în zonă a fost blocată pe ambele sensuri de mers pe durata intervenției.

Sâmbătă, 08 ianuarie, în jurul orei 19:10, un alt incendiu s-a produs la un tomberon din municipiul Târgu Mureș, strada Pandurilor. Au intervenit pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

Duminică, 09 ianuarie, în jurul orei 08:00, incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Deda. Au intervenit pentru lichidarea incendiului pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda. Incendiul s-a manifestat la acoperișul casei, în jurul hornului, pe o suprafață de aproximativ 1 mp. Acesta a fost lichidat în limitele găsite, fără a apuca să se propage.

Duminică, 09 ianuarie, în jurul orei 11:50, incendiu horn la o casă de locuit din localitatea Șeulia de Mureș. Au intervenit pentru lichidarea incendiului pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni și pompierii voluntari din cadrul SVSU Iernut. Incendiul a fost localizat și lichidat la nivelul hornului de către pompierii din cadrul SVSU Iernut.

Vineri, 07 ianuarie, în jurul orei 21:55, un accident rutier s-a produs în municipiul Târgu Mureș, strada Voinicenilor. Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. În accident au fost implicate trei autoturisme, fără victime încarcerate.

În urma impactului a fost afectat un stâlp de electricitate. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor. Drumul a fost blocat pe ambele sensuri de mers, pe toată durata intervenției.

Vineri, 07 ianuarie, în jurul orei 23:50, un accident rutier a avut loc pe raza localității Sâncraiu de Mureș. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. A fost vorba de un autoturism care a intrat în coliziune cu un contor de gaz.

La faţa locului s-a deplasat și un echipaj de la furnizorul de gaze naturale. Nu au fost victime. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.