Incendii de vegetație uscată, din inconștiența semenilor noștri

Luni, 31 Ianuarie 2022Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Incendii de vegetatie uscata  din inconstienta semenilor nostri | imaginea 1 Crevenicu, Blejești, Orbeasca (DJ504), Sericu, Brânceni, Zimnicea (DN51), Vârtoape, Perii Broșteni, Scurtu Mare, Videle, Crângu, Roșiorii de Vede și Gârcov (jud. Olt) sunt localitățile pe raza cărora au avut loc, săptămâna trecută, mai multe incendii de vegetație uscată.

Din păcate, cele mai multe dintre aceste evenimente s-au produs din inconștiența semenilor noștri, care au lăsat focurile nesupravegheate în spații deschise, au aruncat țigările nestinse la întâmplare ori au aprins, cu intenție, vegetația în scopul distrugerii, fără luarea măsurilor de propagare la vecinătăți.

Dintre aceste incendii, cel mai dificil de gestionat a fost cel de sâmbătă, 29 ianuarie a.c., izbucnit în rezervația naturală de la Gârcov, unde focul, favorizat de vântul puternic, a distrus vegetația uscată pe o suprafață de cca. 70 de hectare.

Pentru localizarea și lichidarea acestuia, în sprijinul pompierilor olteni, au intervenit două echipaje din cadrul Detașamentului Turnu Măgurele, un echipaj de la Detașamentul Roșiorii de Vede și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Islaz, cu un număr de patru autospeciale de lucru cu apă și spumă.

După aproape șase ore de intervenție, incendiul a fost stins, iar pericolul pentru bunurile (solarii) și viața cetățenilor a fost eliminat. Circulația pe DN 54, care la un moment dat era inundat cu fum, se putea derula în condiții de siguranță.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.