Incendiu într-un apartament din Vaslui - 17 persoane au fost evacuate

Marți, 04 Ianuarie 2022Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Incendiu intr un apartament din Vaslui   17 persoane au fost evacuate | imaginea 1 Detașamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și două ambulanțe SMURD (TIM și EPA) pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un apartament din municipiul Vaslui.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul era în plină dezvoltare, din fericire, proprietarii apartamentului reușind să se autoevacueze. La ultimele două etaje, casa scării era inundată cu fum gros și gaze fierbinți. Până la sosirea echipajelor de intervenție, zece persoane s-au autoevacuat.

Pompierii militari au acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru limitarea și lichidarea incendiului, iar cel de-al doilea sector, pentru evacuarea celorlalți locatari aflați în pericol, precum și pentru protecția apartamentelor învecinate.

Pompierii au evacuat 17 persoane. Patru dintre cele 27 de persoane autoevacuate, respectiv evacuate, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, acestea fiind diagnosticate cu atacuri de panică.

Au ars bunuri electrocasnice și electronice, piese de mobilier și diverse textile. A fost degradată tencuiala pe o suprafață de aproximativ 150 metri pătrați, în apartamentul cuprins de flăcări, pe palier și într-un apartament de la etajul superior. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un echipament digital.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.