Jurnalul operativ al ISU Teleorman - Cinci incendii în 24 de ore

Joi, 20 Ianuarie 2022Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Jurnalul operativ al ISU Teleorman   Cinci incendii in 24 de ore | imaginea 1 În interval de 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 36 de evenimente, după cum urmează:

15 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV-2;

5 incendii, dintre care trei izbucnite la locuințele unor cetățeni din Băcălești și Balaci, iar două la vegetația uscată și gunoiul menajer de pe raza localităților Viișoara și Zimnicele.

La Balaci, locuința unei persoane a fost cuprinsă de foc în dimineața zilei de marţi, 18 ianuarie a.c., evenimentul fiind anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 în jurul orei 07.05. La fața locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, un echipaj medical din cadrul SAJ Teleorman, precum și membrii Serviciului voluntar pentru situații de urgență Balaci.

Focul, ce se manifesta generalizat la casa de locuit, pe o suprafață de cca. 60 mp, a fost localizat și lichidat de pompieri în limitele găsite în aproximativ o oră. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 20000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la aproape 10000 de lei.

Din nefericire, în interiorul locuinței a fost găsită o victimă decedată, o femeie de cca. 68 de ani, cunoscută cu probleme medicale locomotorii, carbonizată în proporție de cca. 80%. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs din cauza unei sobe supraîncălzite care a aprins materialele textile amplasate în apropierea ei.

În localitatea Băcălești, în ultimele 24 de ore s-au manifestat două incendii la locuințele unor cetățeni, ambele izbucnite din cauza coșurilor de fum.

Primul eveniment a fost luni, 17 ianuarie a.c., în jurul orei 14.45, la acoperișul unei o construcție P+1, focul manifestându-se pe cca. 8 mp, cu pericol de propagare la întregul imobil. Deoarece incendiul a fost observat și anunțat la timp, pompierii militari roșioreni sosiți la fața locului au reușit să-l stingă rapid, în limitele găsite, salvând bunuri estimate la peste 200000 de lei.

Pagubele, reprezentând astereala din lemn și învelitoarea din tablă a acoperișului, pe cca. 8 mp, se ridică la suma de cca. 3000 de lei. La acest incendiu, militarii au intervenit cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

Al doilea incendiu de locuință din Băcălești s-a produs la miezul nopții, în jurul orei 00.03 fiind alertați pompierii militari pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. De această dată, incendiul a fost observat și anunțat cu întârziere, motiv pentru care, la sosirea salvatorilor, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, focul se manifesta în interiorul a două camere de locuit, la acoperișul imobilului pe cca. 50 mp și la o magazie de cereală aflată în apropierea casei, cu pericol de dezvoltare rapidă.

Pompierii militari roșioreni au reușit să localizeze incendiul în stadiul în care a fost găsit, însă stingerea în totalitate a focarelor a durat aproximativ trei ore. Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 40 000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 60.000 de lei. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost coșul de fum defect care a permis scânteilor să ajungă pe materialele combustibile din apropiere.

15 alte misiuni, dintre care: o intervenție pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un stâlp de telecomunicații doborât de vânt, pe raza municipiului Alexandria, 2 intervenții pentru îndepărtarea unor copaci căzuți pe carosabil, pe DJ 503, între localitățile Videle și Moșteni;

2 misiuni în sprijinul echipajelor medicale ale SAJ Teleorman pentru preluarea unor persoane cu probleme de sănătate, 5 activități de verificare a persoanelor carantinate și 5 verificări la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Teleorman, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practicabilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.