Misiuni pirothenice - 13 persoane au fost evacuate din locuinţe

Luni, 17 Ianuarie 2022Iasi
Sursa Foto: Facebook ISU Iasi

Misiuni pirothenice   13 persoane au fost evacuate din locuinte | imaginea 1 Două zile încărcate de misiuni ale pirotehnicienilor ieșeni.

Dispeceratul ISU Iași a fost informat prin numărul de urgență 112 că o persoană a descoperit mai multe proiectile în urma unor săpături pentru o aducțiune de apă în gospodărie. De urgență, echipa pirotehnică a început deplasarea către localitatea Topile, comuna Valea Seacă, județul Iași, pentru a executa misiunea de asanare a unui teren din gospodăria unei persoane.

În urma intervenției de asanare au fost extrase de la o adâncime de peste 80 de centimetri, 9 proiectile reactive de 132 de milimetri (proiectile Katyusha) și un motor de proiectil reactiv de calibru 132 de milimetri, care au fost ridicate, transportate cu antemergător de la IPJ Iași și depozitate în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare.

Comandantul intervenției la locul evenimentului a stabilit zona de pericol și de siguranță. În consecință, s-a stabilit evacuarea unui număr de 13 persoane din cele două locuințe, care au solicitat să locuiască la rude. Președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență al comunei Valea Seacă, Primar Neculai Miron, a coordonat activitatea de evacuare, până la terminarea misiunii de asanare.

Pe timpul serii, după retragerea echipajului pirotehnic, zona de pericol a fost asigurată de către echipajul de jandarmi sosit la locul evenimentului. În dimineața zilei de 12 ianuarie a.c., pirotehniștii au continuat misiunea, iar în urma asanării a peste 50 de metri pătrați au fost scoase la suprafață alte elemente din corpurile de muniții.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.