Misiunile pompierilor vrânceni la trecerea dintre ani

Joi, 06 Ianuarie 2022Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Misiunile pompierilor vranceni la trecerea dintre ani | imaginea 1 La trecerea dintre ani, respectiv în perioada 31 decembrie 2021 – 03 ianuarie a.c., pompierii militari vrânceni s-au aflat permanent la datorie și au gestionat 𝟖𝟎 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ apărute în zona de competență.

5 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐥𝐚 𝐬𝐭𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫, 1 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐬𝐜𝐚𝐫𝐜𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞, 1 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐞 𝐥𝐚 𝐚𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐳𝐨𝐧𝐞𝐢 𝐮𝐧𝐝𝐞 𝐬-𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬 𝐨 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆, 33 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐥𝐚 𝐚𝐣𝐮𝐭𝐨𝐫 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆, 5 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐢 𝐥𝐚 𝐚𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐭̦𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 și 35 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐝𝐞 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐯𝐞𝐫𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚̆𝐫𝐢 𝐥𝐚 𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞, desfășurate cu scopul asigurării măsurilor necesare în contextul generat de evoluția pandemiei și pentru prevenirea incendiilor în unitățile spitalicești.

Una din situațiile relevante a avut loc în data de 31 decembrie 2021, în jurul orei 11.30, când pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit din cauza unui coș de fum neizolat corespunzător față de materialele combustibile, la o gospodărie din comuna Slobozia Ciorăști.

La fața locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD. În cooperare a acționat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Slobozia Ciorăști.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la o locuință, cuprinzând o suprafață de circa 180 mp. În urma incendiului au ars: acoperișul locuinței construit din lemn cu învelitoare din tablă, precum și bunurile de uz casnic din 5 camere de locuit.

Un alt incendiu cu pagube importante a avut loc în satul Boțârlău, comuna Vulturu, în data de 01 ianuarie a.c., imediat după miezul nopții, în jurul orei 01:30. O locuință a luat foc din cauza unui scurtcircuit electric. La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Forțele de intervenție au acționat în cooperare cu SVSU Vulturu. Cu toate că incendiul a fost lichidat în limitele găsite, flăcările au distrus acoperișul locuinței construit din lemn și învelitoare din azbociment, pe o suprafață de aproximativ de 70 mp, precum și bunurile de uz casnic din 2 camere de locuit.

În aceeași zi, în jurul orei 02:40, în urma primirii unui apel la numărul unic de urgență 112, echipajul SMURD din cadrul Stației de Pompieri Vidra a fost solicitat la o intervenție în comuna Năruja pentru a prelua un pacient minor, în vârstă de 13 ani, care a suferit arsuri de gradul I și II la nivelul feței, după ce a încercat să aprindă aragazul, în urma unor acumulări de gaze.

Având în vedere consecințele evenimentului, pompierii readuc în atenție că, pe măsură ce cresc, copiii trebuie învățați cum să utilizeze sursele de foc și cum să se comporte în situații de pericol. Supravegheați copiii în permanență! Ignorarea acestui sfat a provocat, de-a lungul timpului, numeroase incidente grave, la care părinții au asistat neputincioși.

O clipă de neatenție îi poate transforma în victime ale unor accidente casnice și din acest motiv, vă reamintesc regulile ce trebuie respectate, astfel încât copiii să fie în siguranță, în propriul cămin. Pentru prevenirea unor accidente înlăturați orice curiozitate a copiilor în legătură cu focul, explicându-le, cu răbdare, pericolul pe care acesta îl reprezintă.

De asemenea, este bine să păstrați chibriturile, brichetele și alte surse de foc în locuri în care copiii nu au acces. 𝐈𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭❗️Nu lăsați copiii singuri în casă cu sobe, plite, radiatoare sau aparate electrice aflate în funcțiune și nu lăsați la îndemâna copiilor vase cu lichid fierbinte. Încercați să țineți copiii cât mai departe de locul unde gătiţi - aragaz, sobă.

În dimineața zilei de 𝟎𝟐 ianuarie a.c., o țigară aprinsă într-un loc necorespunzător a provocat un incendiu la o locuință din satul Prahuda, comuna Paltin. Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Năruja au intervenit prompt și au reușit să lichideze indendiul în limitele găsite, consecințele evenimentului rezumându-se doar la pagube materiale.

Au ars materiale textile (îmbrăcăminte) și mobilier dintr-un dormitor. De reținut! Dacă fumați într-o încăpere, folosiți o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor și să fie confecţionată dintr-un material ce nu ia foc.

Puteți pune în scrumieră puţină apă, care va favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări. Dacă vă întindeți în pat sau în fotoliu pentru a vă odihni, nu aprindeţi ţigara, pentru că este foarte probabil să aţipiţi şi să daţi foc la pat sau la fotoliu.

Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă. Stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coşul de gunoi şi nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră.

Tot în cursul zilei de 02 ianuarie a.c., pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani au fost mobilizați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, care s-a aprins în timp ce se deplasa pe un drum comunal din satul Milcovul.

Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric. Autoturismul a ars în proporție de 90%. Din fericire, persoanele aflate în interiorul autoturismului s-au autoevacuat.

În dimineața zilei de luni, 03 ianuarie a.c., în jurul orei 03:50, trei echipaje din cadrul Stației de Pompieri Panciu au intervenit în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mărășești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Haret.

La fața locului pompierii militari au acționat cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 ambulanță SMURD, iar pompierii voluntari cu 1 autospecială de stingere. Incendiul provocat de un scurtcircuit electric a fost lichidat în limitele găsite, după mai bine de 3 ore de luptă cu flăcările.

În urma evenimentului au ars 150 mp din acoperis, tavan și pereții podului mansardat, construit pe structură de lemn și plăci OSB, precum și bunuri de uz casnic și mobilier aflate în interiorul locuinței. Totodată, au ars și 10 ml de gard din lemn.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.