Noapte albă pentru pompierii brașoveni

Luni, 17 Ianuarie 2022Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Noapte alba pentru pompierii brasoveni | imaginea 1 Miercuri seară, 12 ianuarie a.c., în jurul orei 20.00, pompierii braşoveni au fost anunțați de izbucnirea unui incendiu la mai multe grajduri de animale din comuna Ticușul Nou. La faţa locului s-au deplasat 7 autospeciale cu apă și spumă (dintre care 2 autospeciale aparținând serviciilor voluntare pentru situații de urgență) și un echipaj SMURD.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 500 mp la acoperişul construcției. S-a intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului, iar după aproximativ 7 ore de luptă cu flăcările incendiul a fost stins. Aproximativ 100 de animale au fost evacuate.

‼️În jurul orei 21.00, la o distanță de aproximativ 30 de km de Ticușul Nou, acoperișul unui hotel din localitatea Rupea era cuprins de flăcări.

Au fost mobilizate 7 autospeciale cu apă și spumă, dintre care 3 autospeciale aparținând serviciilor voluntare pentru situații de urgență, 2 autospeciale de salvare la înălțime, o autocisternă cu apă, 2 echipaje SMURD. Ulterior, forțele de intervenție au fost suplimentate cu încă 2 autospeciale de stingere și o autoscară de la ISU Mureș.

Incendiul s-a manifestat cu flăcări violente la acoperișul hotelului, iar pentru stingerea incendiului s-a acționat atât din exteriorul clădirii, cu autospecialele de salvare la înălțime, cât și din interiorul construcției.

Aproximativ 30 de persoane s-au autoevacuat, iar o persoană de sex feminin a suferit un atac de panică și i s-a acordat asistența medicală la fața locului de către paramedicii SMURD. Intervenția pompierilor pentru stingerea incendiului a durat mai bine de 6 ore.

În urma incendiului au ars: acoperişul hotelului pe o suprafaţă de aproximativ 400 mp şi mansarda. Din fericire, în urma acestor evenimente nu s-au înregistrat victime.

Se adresează mulţumiri pentru sprijinul acordat în gestionarea misiunilor pentru stingerea incendiilor, colegilor de la ISU Mureș şi serviciilor voluntare pentru situații de urgență ale localităților Cobor, Rupea, Bunești, Hoghiz.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.