Noapte plină pentru pompierii sibieni

Joi, 20 Ianuarie 2022Sibiu
Sursa Foto: Facebook ISU Sibiu

Noapte plina pentru pompierii sibieni | imaginea 1 În cursul nopții de luni spre marţi, 18 ianuarie a.c., pompierii militari ai ISU Sibiu au fost solicitați să intervină de urgență în sprijinul cetățenilor după cum urmează:

Incendiu la un acoperiș de casă în localitatea Noiștat, comuna Iacobeni. Alerta s-a dat în jurul orei 21:45. La fața locului s-au mobilizat prompt pompierii militari ai Stației Agnita cu 2 autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.

A ars aproximativ 10 mp din jurul coșului de fum, fără alte probleme. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de utilizarea unui coș de fum neizolat corespunzător.

În jurul orei 21:25, ca urmare a unui apel venit pe numărul de urgență 112 care sesiza o posibilă intoxicație cu monoxid de carbon în municipiul Sibiu, str. Ana Ipatescu, echipaje SMURD și SAJ au intervenit de urgență pentru acordarea de îngrijiri medicale unei familii formate din 5 copii şi 2 adulți, care se incălzeau cu o sobă de teracotă.

Toată familia a fost transportată la spital (CPU Luther), toate persoanele fiind în stare de conștiență, stabile și cooperante.

În jurul orei 03:35, DN14, Brateiu, un bărbat a fost acroșat de un autocamion. La fața locului au intervenit pompierii militari ai Detașamentului Mediaș, cu un echipaj de descarcerare alături de un echipaj SAJ.

S-a procedat la extragerea victimei de sub capul tractor și predarea acesteia echipajului SAJ, în stare de seminconştiență și cu politraumtisme. Bărbatul de aproximativ 41 de ani a fost transportat la CPU Mediaș și ulterior la UPU Sibiu.

Incendiu de acoperiș casă în localitatea Valchid, comuna Hoghilag. În jurul orei 06:15, au intervenit pompierii militari ai Detașamentului Mediaș și Dumbrăveni, alături de membrii SVSU Dumbrăveni.

Incendiul, care a mistuit o anexă gospodărească de aproximativ 25 mp și s-a propagat și la acoperișul casei de locuit pe o suprafață de cca 45 mp, a fost lichidat. De asemenea, 7 găini au fost surprinse de incendiu. Cauza probabilă de izbucnire a acestuia a fost determinată de un scurtcircuit electric produs la cablurile aflate în interiorul anexei gospodărești.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.