Opt case, afectate într-un incendiu puternic

Joi, 27 Ianuarie 2022Covasna
Sursa Foto: Facebook ISU Covasna

Opt case  afectate intr un incendiu puternic | imaginea 1 Incendiu puternic în localitatea Comandău, duminică, 23 ianuarie a.c.

La faţa locului au intervenit pentru stingerea incendiului 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 14 subofițeri și un voluntar din cadrul Detașamentului Sfântu Gheorghe și Secției Târgu Secuiesc, SVSU Comandău și SVSU Covasna.

Peste 30 de pompieri militari şi voluntari covăsneni s-au luptat cu flăcările incendiului mai bine de 8 ore, la temperaturi foarte scăzute. În incendiu a ars acoperișul unei clădiri de locuit colectivă, cu regim de înălțime parter și etaj parțial, pe o suprafață de aproximativ 600 mp.

Incendiul a izbucnit din bucătăria unui apartament și a afectat și celelalte 9 apartamente alipite acestuia: interiorul a 4 apartamente a ars în totalitate, 2 în proporție de 50%, respectiv 70%, 2 apartamente au ars în proporție de 10% și acoperișul unui apartament a ars pe o suprafață de cca. 2 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuit electric.

În casele afectate de incendiu locuiau 19 persoane, dintre care 3 minori (1 an, 6 ani și 17 ani). Dintre cele 19 persoane, două au fost cazate la Parohia Reformată și 17 la rude.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.