Patru incendii în 24 de ore

Luni, 24 Ianuarie 2022Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Patru incendii in 24 de ore | imaginea 1 Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În interval de 24 de ore, misiunile acestora au vizat, în principal:

  • 14 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • o misiune de transport persoane confirmate cu COVID-19;
  • două intervenții în sprijinul echipajului SAJ Ialomița, pentru preluarea unor persoane cu probleme de sănătate;
  • o misiune de sprijin, la solicitarea Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, pentru căutarea unei persoane dispărute, în zona lacului Fundata. S-a intervenit cu mijloace din cadrul Gărzii de intervenție Slobozia, misiunea fiind încheiată fără rezultat.
  • 4 incendii:

În data de 20 ianuarie a.c., în jurul orei 13:00, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs în gospodăria unui cetățean din comuna Axintele.

Trei echipaje de salvatori, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, s-au deplasat de urgență la locul solicitării. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la o rezervă de furaje.

Intervenția promptă a condus la localizarea incendiului și lichidarea acestuia, salvatorii reușind să stingă focarele și să îndepărteze elementele distruse de foc. Nu au existat victime.

Au ars: aproximativ 70 de baloți de paie, două șire de lucernă, coceni de porumb și un gard confecționat din scândură. Incendiul s-a produs, cel mai probabil din cauza jarului lăsat nesupravegheat, propagat de la vecini din cauza condițiilor nefavorabile (vânt).

Totodată, pompierii ialomițeni, au mai intervenit pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată în localitățile Roșiori, Urziceni, Săveni, unde, cu mijloacele din dotare, au reușit să lichideze focarele. Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind, pentru două dintre incendii, folosirea intenționată a sursei de aprindere, iar pentru cel de-al treilea incendiu, fumatul în locuri nepermise.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.